A szivárvány trikó a menő Mallorcán

2014.02.21.
Ritkán fordul elő a kerékpársportban, hogy egy csapatprezentáción két világbajnokot is dobogóra szólítanak az est fénypontjaként. A februári csapatbemutatón Mallorcán ez megtörtént, ráadásul a Lampre-Merida csapata az utolsó pillanatban igazolta talán a legnagyobb sztárt a csapatba.
 
140221 mallorca 1
 
Február közepén, Mallorcán prezentált a 2014-re az országúti világbajnokot, a portugál Rui Costát soraiban tudó Lampre Merida gárdája, valamint a hegyikerékpársport nagyasszonyával, a sokszoros világ- és olimpiai bajnok Gunn Rita Dahle-val felálló Multivan Merida Biking Team. A közös kerékpár főszponzor látványos, közös bemutatót szervezett, amit nemzetközi média-érdeklődés övezett. 
 
140221 mallorca 2
 
140221 mallorca 4
 
Az aktuális szenzációt nem is annyira a két világbajnok megjelenése szolgáltatta, hanem Chris Horner leigazolása, amit két héttel korábban jelentettek be, gyakorlatilag a profi kerékpársport átigazolási időszakának hangos záróakkordjaként. A 42 éves amerikai, aki tavaly minden idők legidősebb GT-győztese lett a háromhetes spanyol kerékpáros körverseny megnyerésével, egy évre kötött szerződést, és a Giro d’Italia, valamint a Vuelta-címvédés szerepel céljai között.
 
140221 mallorca 3
 
A világbajnok Rui Costa ennél is tovább ment a 2014-es szezon tervezésekor: a világ legismertebb kerékpárversenyén, a Tour de France-on száll majd harcba a sárga trikóért, idén először koncentrál majd pályafutása során az összetettre. A még csak 27 éves kerékpáros eddig három szakaszt nyert már a Touron és kétszer végzett az összetett élén az egyhetes svájci körversenyen. Generációja egyik legnagyobb tehetségeként tartják számon, aki valóban okozhat meglepetést az idei francia körversenyen.
 
140221 mallorca 5
 
A Lampre-Merida friss fejlesztésű aerodinamikus kerékpárral, a Reactóval szerelte fel a csapatot, aminek gyorsaságát már ki is használták a sprinterek, fantasztikusan kezdve a szezont. Az olasz Sacha Modolo Argentínában és a Mallorca Challenge-en is győzni tudott – utóbbin kétszer is. Honfitársa, Diego Ulissi az ausztrál WorldTour-viadalon, a Tour Down Under-en nyert szakaszt és állhatott dobogóra összetettben is.
 
140221 mallorca 6
 
A hegyikerékpáros csapat, a Multivan Merida Biking Team is nagy reményekkel, fiatalokkal erősítve vág neki a 2014-es világkupa-szezonnak, de a legnagyobb érdeklődés még mindig a 41 éves Gunn Rita Dahle-t övezi, aki tavaly világbajnoki címet tudott nyerni a maraton szakágban. A norvég hölgynek esze ágában sincs még befejezni a pályafutását, amíg örömet okoz a bringázás, így 2016-ban még a riói szereplés sem kizárt. A csapat tagja 2014-ben is a 2010-es spanyol világbajnok, athéni olimpiai ezüstérmes, 2013-as vb-3., José Antonio Hermida is.
 
Fotó: Takács Tamás 
 
További info a csapatok és a gyártó Facebook-lapjain:
HU | RO