Aktivitásmérő a csuklóra, féklámpa a bringára

2015.10.22.
A Bikemag cikke. Írta: Takács Tamás
 
2016-ra a Sigma sokkal inkább a hétköznapi bringások, hobbiszerűen sportolók, egészséges életmódot folytató emberek számára kínál figyelemre méltó újdonságokat, mint a komolyabb versenyzőknek, legyen szó teljesítmény analízisről, vagy éppen a kerékpár világításáról.
 
 
Talán az is lehetne a több mint 30 éves német gyártó szlogenje a következő esztendőre, hogy „Ismerd meg önmagad és mutasd meg önmagad!” A száraz funkciókon túl szerepet kap az egyéniség és a divat, mert a hétköznapi emberek számára ezek a dolgok ugyanolyan fontosak a bringán is, mint az élet más területén. Aki nem versenyez, azt jobban érdekli hogy néz ki, milyen stílusú például egy kilométeróra, mint az, hogy hány grammot nyom a mérlegen.
 
Nem volt ez mindig így, hiszen a Sigma az elsők között volt, akik komoly multifunkciós computereket fejlesztettek teljesítmény orientált bringásoknak, már 1998-ban pulzusmérős kerékpáros sebességmérőt kínált pedálfordulat funkcióval. Akkor nem kisebb név, mint a Deutsche Telekom sztárja, Jan Ullrich adta el a terméket… A sportolók az általunk is tesztel ROX szériában továbbra is megtalálhatják ezeket, most azonban nézzük inkább a hétköznapi kínálatot, ami cseppet sem átlagos ebben a szegmensben!
 
HU | RO