Bonifazio nyerte a Lugano GP-t

2015.03.05.
Az Arbostora félszigeten kijelölt embert próbáló körben nyerte meg a GP Lugano egynapost a Lampre-Merida versenyzője, nem kimondottan sprintereknek kedvező pályán…
 
150305 LM esélyes 1
 
Az 1.HC kategóriás GP Lugano távja 185 kilométer volt, körönként három nagyobb emelkedővel. A Lampre-Merida csapata minden forgatókönyvre felkészült. Amennyiben tömeghajrával ér véget a verseny az olasz Niccolo Bonifazio és Davide Cimolai voltak a védett versenyzők, amennyiben az emelkedők okoznak komolyabb szelekciót, a lengyel Przemyslaw Niemiec, valamint az olasz Mattia Cattenao és Valerio Conti feladata volt, hogy bekerüljenek az élbolyba. A nap korai szökésében 17 versenyző között a fiatal szlovén Luka Pibernik képviselte a Lampre-Merida kék-fukszia-zöld színeit.
 
A szökevénycsoport nem tudott három percnél nagyobb előnyt kiharcolni, és 150 kilométer után, az utolsó körben a mezőnyből akciózók utolérték az elöl lévőket. A Lampre-Meridából ekkor hárman kontrollálták a versenyt: Przemyslaw Niemiec az emelkedőkön volt végig elöl, szerelve a támadási kísérleteket, amikor pedig nyolcan mégis el tudtak távolodni, Valerio Conti volt benne a bolyban – később ezt a csoportot is utolérte a mezőny.
 
150305 LM esélyes 2
 
Végül egy 30 fős peloton hajrázott a győzelemért és a Lampre-Meridának tökéletes pozícióba sikerült hozni „Nick the Quick” Bonifazio-t, aki Francesco Gavazzit, Matteo Montagutit és Rasmus Guldhammert győzte le a sprinten. A még csak 21 éves Niccolo Bonifazio hetedik profi sikere volt ez, idén az első, de a nemzetközi sajtó már a legnagyobb olasz tavaszi klasszikus, a Milano-SanRemo esélyeseként emlegeti.
 
69th SuisseGas Gran Premio Città die Lugano, 184.9km
1. Niccolo Bonifazio, ITA/TEAM LAMPRE-MERIDA, in 4:38.08 hours
2. Francesco Gavazzi, ITA, st
3. Matteo Montaguti, ITA, st
 
HU | RO