Brigi győzött a portugál Xterra világkupafutamon

2017.05.29.
Fantasztikusan szerepelt a portugáliai tereptriatlon futamon Poór Brigitta.
 
Portugáliában, Goléga-ban folytatódott az XTERRA World Tour, vagyis a tereptriatlon világkupa sorozat. A Győri Poór Brigitta magabiztos versenyzéssel fantasztikus győzelmet aratott!
 
170529 brigiportugal 2
 
Brigi az úszáson rögtön az élre állt, és a 1,5 km-es táv után elsőként váltott kerékpárra. 38 km várt a versenyzőkre nehéz, kavicsos, homokos, rövid, de annál merdekebb emelkedőkkel tűzdelt pályán. Jó taktikával tartotta a távolságot az őt üldözők között, viszont tartalékolta az erejét és a kerékpáros szakasz végén még tudott robbantani, amivel növelni tudta az előnyét. Ennek köszönhetően magabiztos előnnyel kezdte meg a végső 11km-es futást. Brigi az abszolút legjobb időt futotta a női mezőnyben amivel sikerült rajt-cél győzelmet aratnia!
 
170529 brigiportugal 3
 
170529 brigiportugal 1
 
"Végre talán újra kezdek magamra találni. Az elmúlt két versenyen nem éreztem a legjobb erőben magam, ráadásul két hete a spanyolországi versenyen a kerèkpáros szakaszon jól össze is törtem magam, aminek a következményeit még most is nyögöm, hiszen tiszta seb a jobb lábam és a térdem is fájdogál még. Ennek ellenére kifejezetten jól éreztem magam. Az úszáson nem használhattunk neoprén ruhát, ami kedvez nekem. Ezért igyekeztem minèl jobban meghúzni az elejét. Kerékpárra váltva rögtön az elején feltartott egy férfi versenyző ami miatt le is kellett szállnom a kerékpárról. Itt sajnos el is adtam az úszáson nagy nehezen összeszedett előnyöm jó részét. De utána szerencsére nem volt probléma, jól tudtam haladni, a viszonylag hosszú bringáspálya végére se fogytam el. Futáson már éreztem, hogy ennek meg kell lennie. Most egy rövid időre országúti kerékpárra váltok, két hét múlva a 70.3-as, Keszthely Triatlon féltávú országos bajnokságon méretem meg magam az erős nemzetközi mezőnyben! Legközelebb június végén a svájci XTERRA World Tour futamon térek vissza újra a karavánba."
 
Eredmények
Top 5 Pro Női
 
1. Brigitta Poór HUN 3:01:06
2. Carina Wasle AUT 3:04:21
3. Helena Erbenova CZE 3:06:19
4. Maud Golsteyn NED 3:13:10
5. Ladina Buss SUI 3:13:25
HU | RO