Cycling Weekly 2016: Az év legkönnyebb kerékpárja

2015.12.01.
A Cycling Weekly cikke
Az eredeti itt olvasható.
 
Az év könnyű kerékpárjának kiválasztásakor nem csak a súlyt vettük figyelembe, hiszen így a teszt mindössze 1 db mérleges mérésből és 1 db lekörmölt számból állna, cikket is feleslegesen írnánk róla. Annak, aki nem teheti meg (vagy nincs rá szüksége), hogy milliókért, speciális versenykerékpárt vásároljon és tartson fent, annak sokkal fontosabb szempont – természetesen a kerékpár tömege mellett – az ár, és az, hogy felhasználási területét illetően mennyire sokoldalú a kiválasztott bicikli.
 
151201 sculturta 6000
 
2016-os nyertesünk a Merida Scultura 6000-es modellje, mely ugyan arra a vázra épül, amivel rögtön bemutatkozásakor, 2015-ben a Team Lampre-Merida több előkelő helyezést is begyűjtött a Giro d’Italián. A 800 g-os vázzal nevetségesen egyszerű feladatnak tűnik meredekebb emelkedők megmászása is, de a hegyről lefelé sem hagy minket cserben a karbon mesterek remekműve – tesztjeink alapján a váz kiváló merevséggel és kezelhetőséggel rendelkezik. A Merida mérnökei a teljesítmény mellett ügyeltek a komfortra is, bátran feltehetsz akár 28 mm-es külsőket is, így a kerékpározás akkor is élmény marad, ha rossz minőségű útra tévednél.
 
Egy ilyen pöpec kerékpárt már csak az árával lehet még vonzóbbá tenni, az új 6000-es Scultura modell ebben is kiemelkedően teljesít: Shimano Ultegra váltószett, FSA hajtás és a Merida sajátmárkás alkatrészei optimalizálják a súly-ár arányt, ezzel kiharcolva nálunk a Sculturának a 2016-os év könnyű kerékpárja címet.
 
6000_UD_GRN
Merida Scultura 6000
Ára: 799 000 Ft
Terméklap
 

HU | RO