Egy tereptriatlon versenyző élete

A Bikemag cikke. Írta: Márkus János.
A teljes interjút itt olvashatod el.
 
Már régóta váratott magára, hogy híres tereptriatlon versenyzőnkkel, Poór Brigittával interjút készítsünk, aki szinte kivétel nélkül dobogós helyezésekkel tér haza az XTERRA világkupa futamokról, 2016-ban olyannyira jól szerepelt, hogy megszerezte a European Tour összetett 1. helyét. Ezenkívül, ha ideje engedi, MTB maraton versenyeken indul és nem is akármilyen eredménnyel, hiszen Brigi kétszeres XCM Magyar Bajnok. Idén Keszthelyen a Középtávú Triatlon Országos Bajnokságon is rajthoz állt, ahol megszerezte az országos bajnoki címet.
 
 
– Az eredményeid alapján igazi multifunkciós sportoló vagy, az XTERRA előtt mit sportoltál, hogyan kezdődött a pályafutásod, mindig is profi sportoló szerettél volna lenni?
 
– Ahogy nagyon sok versenytársam, így én is úszással kezdtem. 7 évesen részt vettem egy mezei futóversenyen, ahol sikerült nyernem. Ekkor kérdezték meg tőlem, hogy bringázni tudok-e, és mivel tudtam, már egyenes is volt az utam a triatlon világa felé. Végül itt is ragadtam. Később, korosztályos bajnoki címek után kezdtem el újabb és újabb kihívások felé kacsingatni. Még junior korúként, egyben legfiatalabb versenyzőként részt vettem az akkori visegrádi nemzetközi tereptriatlon versenyen. Célba érve azt mondtam, hogy soha többet, most mégis ez tölti ki az életem… :) 2011-ben sikerült kijutnom Hawaii-ra az XTERRA világbajnokságra, itt a pro mezőny legfiatalabb versenyzőjeként mindenkit, köztük magamat is meglepve a 11. helyen értem célba. Ekkor határoztuk el, hogy próbáljuk meg, sikerül-e megragadni a profik világában. Az ezt követő évek igazi fizikai és lelki hullámvasutak voltak. Nagyon fiatal voltam az elitek mezőnyében, még ma is annak számítok, de úgy érzem sikerült beérnem! Rengeteget kellett tanulnom, hogy megálljam a helyem, kiemelt versenyzőként minden versenyhétvége előtt sajtótájékoztatókon kell részt vennem. Rengeteg interjún vagyok már túl, de elképesztően zavarban vagyok még mind a mai napig… :) Ezen még dolgoznom kell!

A teljes interjút itt olvashatod el.