Elektromos kerékpárok - 3. rész - Performance

 170803 perf 1
 
Hosszú évek óta bevett szokás, hogy a szériagyártás előtt, akár már fél évvel a forgalomba kerülés előtt néhány mintadarabot tesztelésre bocsát a MERIDA. Ilyenkor nagyobb kereskedők, forgalmazók és újságírók ülhetnek rá az új gépekre és tesztelhetik, nyűhetik, gyepálhatják őket, míg az utolsó csavarról is van mit papírra vetni, katalógusba írni. Az ilyesmi teszteken általában elég hamar vérre menő harc szokott kialakulni a csúcsmodellekért, nem volt ez másképp idén sem, az eONE–SIXTY esetében. Sokan úgy hajigálták félre az útban lévő milliós karbon országútikat, mintha egy gallyat hajtanának arrébb a kincs felé vezető ösvényen. Persze később vigyorogva ültek azokra is, de maximálisan meg tudjuk érteni a verekedésig fajuló versengést. A Shimano E8000-es rendszere a sokat látott kerékpárosokat is meg tudja lepni erejével, ízlésesen integrált formájával és észrevehetetlenül rövid reakcióidejével. Ha ez mind nem lenne elég, az elektromos váltóval kombinált elektromos rásegítés már biztosan az a kategória, amitől a legkritikusabb kerékpáros szája is tátva marad.
 
170803 perf 2
 
Az eBIG.TRAIL nemcsak nevét örökölte a BIG.TRAIL-től, de minden olyan tulajdonságát is, mely tökéletes partnereddé teszi, ha „véletlenül” durva helyekre tévednél. 650B+ gumikkal és 130mm-es rugóúttal gyakorlatilag bármit maga alá gyűr, amit a terep elé állít. A Shimano STePS E8000 motornak köszönhetően ezekről az élvezetekről szerencsére akkor sem kell lemondanod, ha a mászás egyébként eltántorítana a biciklizéstől. 250W-os segítséget kaphatsz mindössze egy gombnyomással.
 
170803 perf 3
 
A sokoldalúságáról híres ONE–TWENTY idén újabb extrával gazdagodik, mégpedig a Shimano STePS E8000 motorjával, melyet egy 500 Wh-ás akkumulátor egészít ki. Lefelé szinte bárki tud száguldozni, de így egy kicsitazt is átélheted, milyen az, amikor Mary Poppins felfelé csúszik a korláton. Az eONE–TWENTY trail kerékpárhoz méltóan ’Boost’-os, 650B+ kerekekkel érkezik, és annak érdekében, hogy egész nap zavartalanul tekerhess, ’Smart Entry kábelvezetést is kapott.
 
 
800_BLK/TITAN
eONE–SIXTY 800
 
 
800-ANT-YEL
eONE–TWENTY 800
 
500-BLK-GRN
eONE–TWENTY 500
 
800-ANT
eBIG.TRAIL 800
 
500-GRN-BLK
eBIG.TRAIL 500
 
 
Két különböző funkciót betöltő rendszer kombinálása általában azzal jár, hogy jelentősen szélesedik a felhasználók köre, hiszen, ha csak részben, de a két elkülönülő tábornak így szükségszerűen egyesülnie kell. Minél többféle kerékpáros használná ugyanazt a modellt, nyilván annál több mindent kell tudnia a paripának. Épp ezért, a MERIDA SPORT kategóriájába tartozó BIG.NINE modellek amellett, hogy kiváló társak egy hétvégi túrán vagy egy merészebb terepen, a városi közlekedésben is megállják a helyüket, könnyedén felszerelhetőek sárvédővel és csomagtartóval is.
 
 
XT-ED-GRN-BLK
eNINETY–NINE XT–EDITION
 
XT-ED_GRN-BLK
eBIG.NINE XT–EDITION
 
500-BLK-YEL 
eBIG.NINE 500