Gunn-Rita Dahle Flesjå történelmet írt a mountain bike sportban

2015.07.06.

Gunn-Rita Dahle Flesjå a tavalyi szezon óta üldözte 29. cross-country világkupa-győzelmét, és az idei 3. versenyen, Svájcban összejött a történelmi siker a Multivan Merida Biking Team versenyzőnőjének.

15jul8 1

Lenzerheide pályája hosszabb emelkedők hiányban inkább a technikás singletrailekkel támasztott kihívást a versenyzők elé, no meg a brutális hőséggel a verseny helyszínén. Gunn-RIta Dahle Flesjå a szezon első két futamán a második helyen végzett, mindkétszer a fiatal svájci sztár, Jolanda Neff győzte le. Lenzerheidében is ő volt az, aki a frenetikus hazai közönség előtt az első 5 percben magához ragadta a vezetést. Neffnek azonban problémája akadt és visszaesett a top10-en kívülre, így a 6 percben már Gunn-Rita volt elöl, s kontrollálta a versenyt.

15jul8 2

Három körön át a kanadai világbajnoknővel, Catherine Pendrellel haladtak együtt, majd amikor Gunn-Rita fokozta a tempót, Pendrel hibázott, s innentől a norvég egyedül tette meg a maradék három kört. Gunn-Rita ezzel a 29. világkupa-sikerrel történelmi győzelmet aratott, ez az új rekord, ennyiszer még senkinek nem sikerült nyernie a sportág történetében.

15jul8 3

A versenyt megelőző héten úgy döntöttünk, a regenerálódásra koncentrálunk a maraton világbajnokság után. A terv jól működött, nagyon jól dolgoztak ma a lábaim – mondta Gunn-Rita a futam után, egy héttel maraton világbajnoki címe után. Nagyon sokat jelent nekem ez a győzelem, s ajánlom mindazoknak, akik éveken át támogattak, elsősorban a férjemnek és az edzőmnek, Kenneth-nek – tette hozzá.

15jul8 4

A férfiak között a cseh Ondrej Cink alkotott maradandót az új Merida Ninety Six nyergében. Gyakorlatilag a mezőny közepéről verekedte magát előre fantasztikus versenyzéssel a dobogó harmadik fokára.

15jul8 5

 

Eredmények:

nők:

1. Gunn-Rita Dahle Flesjå, NOR/MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM, 1:32.15 h

2. Lea Davison, USA, + 1.00

3. Catherine Pendrel, CAN, + 1.36

Férfiak:

1. Jaroslav Kulhavy, CZE, 1:29.00 h

2. Nino Schurter, SUI, + 0.33

3. Ondrej Cink, CZE/MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM, + 1.47

 

 

HU | RO