Ha Cedric Graciának bevált

2017.05.29.
A Bikemag cikke. Írta: Bognár Tamás. 
 
A trail és enduro bringázás nagyobb igénybevételnek teszi ki a cipőt és nagyobb védelmet kell nyújtania a lábad számára az ehhez használt cipőnek is. Ha már Cedric Gracia a nevét adta a Northwave Enduro Mid cipőhöz, akkor kipróbáltuk mi is, mit tud!
 
 
A Northwave Enduro Mid egy félmagasszárú cipő, melynek kialakításakor nem csak a lábfej, hanem a boka védelme is kiemelt szerepet kapott. A durvulósabb szakágak cipőinél erre szükség is van, hiszen repülnek a kövek, a faágak, és akkor az esések jóval nagyobb gyakoriságáról még nem is beszéltünk. A zárt felépítésű cipők legnagyobb baja az szokott lenni, hogy nagyon melegek, és néhány nap után a bringás köznyelvben csak „egérszagú” jelzővel szoktuk illetni. Gondolom ezzel a tervezésbe és tesztelésbe bevont világhírű downhill-enduro versenyző is tisztában volt. Szerencsére sikerült is megoldaniuk, de ne szaladjunk ennyire előre.
Már elsőre feltűnik, hogy nem egyszerű felépítésű a talpa. Masszív mintázattal látták el, ami sárban sem csúszik, kicsit hasonlítanak is a bütykök a Michelin bringagumikon láthatóakra. Ez nem véletlen, hiszen a Michelin készíti a gumi felületét a cipőnek. Túrázós múltamból adódóan elég nagy híve vagyok a Vibram talpnak, de ahogy az új Extreme XC cipőn is jobban tapadt és tartósabb volt a Michelin, mára teljesen meggyőztek. Két éve még Vibram talpas volt a csúcs XC cipő talpa, tavaly viszont már a francia gyártótól vásárolták, és egy fényévvel jobb, tartósabb lett.
 
HU | RO