Ha csak egy bringám lehetne: Merida One-Twenty

2015.07.14.
Sikerült a jobbat még jobbá csiszolni
 
A címben szereplő mondat nagyjából minden évben megfogalmazódik a fejemben, és az a szerencse, hogy nem csak egy lehet.. Na de, egy kicsit komolyabbra fordítva a szót, mi lenne az ideális? Két féle verzió van, ha főleg terepen, vagy ha főleg országúton használnám a bringát. Most a terepről lesz szó...
 
 
A 2015-ös nagy bringatesztünkben már szerepelt a Merida One-Twenty, amiről már akkor is azt írtam, hogy hazavinném, sőt, saját bringának is megvenném. Ami tetszett benne, hogy igazi mindenes. Ha nem erőteljesen teljesítmény orientáltak vagyunk, akkor nem fog senkit zavarni, hogy egy kicsit lomhábban ér fel a Pilis tetejére, viszont annál nagyobb az örömfaktor, amikor legurulhat.
 
A Merida - úgy néz ki - teljesen rááll a "magasságodhoz vegyél bringát" alapelvre, ugyanis 2016-ban ez a típus is két féle kerékméretben lesz elérhető: A 27,5-ös verzió S-M-L méretű vázzal, a 29-es míg M-L-XL méretben. Sajnos a 29-es verziót nem láttuk, és képek sincsenek még róla viszont a képgalériában van pár kép azokról is (galériához klikk bármelyik képre a cikkben). Eddig az 50/50 felállást követte a bringa, hogy legalább annyira jó legyen felfelé mint lefelé. Ezen most kicsit változtattak, ugyanis lesz Trail és Tour verzió is. A Trail inkább lefelé optimalizált, erősebb teleszkóppal, egy tányéros váltórendszerrel, míg a Tour inkább mászásra kihegyezett, két tányéros rendszerrel és könnyebb teleszkóppal.
 
 
HU | RO