Hermida 20 éves pályafutása

2017.02.20.
Bár nemzetek terén veszélyes az általánosítás, szerintünk biztos, hogy a spanyolok  mentalitásban, érzelmekben, életmódban igencsak különböznek tőlünk kelet-európaiaktól. José Antonio Hermida pedig a spanyol embertípus igazi megtestesítője, a kifejezés legjobb értelmében. Fényes is sikeres pályafutása immár 20 évet ível át, ennek tiszteletére csapata, versenyzőtársai és rajongói videóanyagot állítottak össze.
 
José körül forr a levegő, pörgés, nevetés, és elképesztő energia veszi körül. Az Athéni Olimpián, a befutónál bemutatott két kézzel – két ujjal lövöldözős műsorszáma és ezüstérme után „A Pisztolyos”-ként vonult be a mountain bike történelembe. Volt cross country világbajnok, majd maratonspecialista. Számunkra emlékezetes, hogy a 2014-es Cape Epic-en nemcsak az élmezőnyt erősítette, hanem “mókamesterként” is közreműködött, megannyi vidám percet okozva. José mottója: I love this game!
 
 
Jövőre sajnos már nem láthatjuk Hermida-t sem a cross country versenyeken sem a maratonok mezőnyében. A iránta mutatott tisztelet nem mindennapi, a videóban az összes versenyzőtárs, szakember, kommentátor elmondja, hogy milyen embernek ismerte, miért becsülte, szerette: José egyértelműen az utolsó “valódi személyiség” a montis élsportolók közt. A BikeMag berkeiben is köszönjük a sok szép élményt, José!
 
A Hermida tiszteletére kiadott videó itt tekinthető meg. Továbbá nemrég bemutatták a Bikemag oldalain a legendás spanyol számára fejlesztett új Merida Big Nine XC bringát, ez a cikk itt olvasható. Végezetül néhány éve interjút készítettek Hermidával, amely itt található.
HU | RO