Igazi Dream Team a Cape Epic-en

2017.01.16.
Sajtóközlemény
 
Nyugodtan mondhatjuk, hogy a legrangosabb többnapos mountain bike maraton a dél-afrikai Cape Epic, ahol idén márciusban egy országútis sztárversenyző is rajthoz áll egy mountain bike legenda oldalán…
 
170116 cape epic 1170116 cape epic 2
 
Még mindig nem tudjuk, hogy valójában befejezte-e a profi pályafutását a többszörös GT-dobogós Joaquim “Purito” Rodriguez, aki tavaly a Katusha versenyzőjeként még ezt jelentette be, aztán értékes ranglista-pontjai miatt leigazolt az új WorldTour-gárdába, a Bahrain-Meridába. Később arról szóltak a hírek, hogy a szezonban már sportigazgatóként tevékenykedik majd az új csapatban.
 
A világbajnok, többszörös világ- és olimpiai bajnoki dobogós José Antonio Hermida szintén befejezte a profi versenyzői karrierjét, ami a Multivan-Merida Biking Team feloszlásával is egy időbe esett. Hermida azonban továbbra is marad a német-tajvani gyártó szolgálatában, Merida-nagykövetként folytatja, valamint óriási tapasztalatával segíti a felső kategóriás kerékpárok tervezését is.
 
A kötődés tehát a Merida márka, valamint a nemzetiség, mindketten katalán sportolók, sőt, Puritotól nem idegen a hegyikerékpározás, az offszezonban sokszor posztolt erről. Közösen is többször edzettek együtt. Adta magát tehát egy katalán “dream team” indítása a legnagyobb sajtófigyelemmel kísért mountain bike versenyen, és nem csak egy “töltelék” jónevű csapatról van szó. A két veterán – ismerve képességeiket – nagyon jó eredményt is elérhet a Cape Epic-en Merida Factory Racing színekben.
 
Rudi van Houts és José Antomio Hermida a Cape Epic-en, 2015-ben:
 
170116 cape epic 3
 
170116 cape epic 4
HU | RO