Lampre-Merida henger: amikor beindul a szekér

2015.06.15.
A szezon eddigi legsikeresebb heteit éli az egyetlen olasz WorldTour istálló, a Lampre-Merida csapata: a Giro d’Italia-n végül négy győzelemig sikerült menetelni, a múlt héten Rui Costa is betalált a Dauphiné-n, valamint Kristijan Durasek is győzelmet szerzett Svájcban!
 
Legutóbbi Giro-beszámolónkban a fiatal szlovén Jan Polanc és a szakaszsikerrel visszatérő Diego Ulissi győzelmeinél fejeztük be, akkor a csapat sprintere, Sacha Modolo még csak helyezésekig jutott. Az olasz körverseny második felében azonban két hajrán is sikerült nyernie, négyre növelve a Lampre-Merida győzelmeinek számát, így ebből a szempontból a fukszia mezesek az Astana Team mögött a második legeredményesebb csapat voltak a Girón.
 
150616 lampre 2

Jan Polanc
 
 
150616 lampre 3
 
Diego Ulissi
 
150616 lampre 4
 
Sacha Modolo
 
Az elmúlt héten zajlott a Tour de France felvezető versenye Franciaországban, a Criterium du Dauphiné, ahol a portugál Rui Costa immár az összetett sikerért is harcba szállt. A kemény hegyekkel tűzdelt szakaszokon – melyek közül a Tour de France útvonalában is szerepelnek emelkedők – a Lampre-Merida kapitánya a hatodik etapot nyerte meg.
 
150616 lampre 6
 
Rui Costa
 
A záró hegyi szakaszon a győzelem ugyan nem sikerült – a 2013-as Tour-győztes Froome megállíthatatlan volt – de harmadik helyének köszönhetően a portugál összetettben is feljött dobogós pozícióba.
 
150616 lampre 7
 
Rui Costa
 
Az utolsó szakaszon már úgy álltam rajthoz, hogy elégedett lehetek a Dauphiné-n nyújtott teljesítményemmel. Három sorozatban megnyert Svájci Körverseny után választottuk idén a Dauphiné-t, és rögtön összejött egy szakaszsiker, plusz az összetett negyedik helyen álltam. Nem volt messze a dobogó, de tartottam tőle, hogy Intxausti nagyon erős. A verseny közben az útra koncentráltam, próbáltam jól gazdálkodni az energiával, különösen az utolsó emelkedőn, ahol óriási volt a tempó. Amikor láttam, hogy Intxausti bajban van, erőt adott, és Yates-re is figyelni kellett, aki közvetlenül mögöttem állt a generálban. Végül sikerült feljönni a dobogóra, köszönöm a csapattársaim támogatását, ez a sor a Tour de France-on is sikerrel szállhat harcba!” – nyilatkozta Rui Costa.
 
150616 lampre 1
 
Rui Costa így – háromszoros címvédőként – természetesen hiányzott a Svájci Körversenyről, a Lampre-Merida azonban nem maradt siker nélkül! A Török Körversenyt nyerő horvát Kristijan Durasek a második szakaszon diadalmaskodott, miután kemény hegyeket követően egy kis szökevénycsoportban találta magát. Durasek az utolsó kilométeren belül támadott és faképnél hagyta a többieket.
 
150616 lampre 5
 
Kristijan Durasek

 

HU | RO