MERIDA Carbon FLX MTB

2006.11.13.

2007-ben a TOHO nevű japán szálgyártó nagy modulusú IM-600 karbonszálait használjuk. Ezek a jelenleg használtakhoz képest 20%-kal erosebbek. A 2007-es karbonvázakhoz a szálakat már nem a hagyományos epoxigyantával ragasztjuk, hanem az úgynevezett NANO-szerkezet mátrixot alkalmazzuk.Az epoxi gyenge és merev, ezért eséskor, ütodéskor könnyen megsérülhet a váz. A NANO-mátrix anyagszerkezet egymáshoz csatolt, hosszú láncú, hőre keményedő műanyag molekulákból áll, ami kb. 40%-kal növeli a karbon anyag ütésállóságát.

Az új, egy darabból álló papucsok nagyon jól néznek ki, és majdnem 100 grammot könnyítenek a vázon, ráadásul a hátsó rész merevségét is növelik, különösen tárcsafékek használatakor. Egy másik újdonság az áttervezett támvilla, amely két változatban lesz kapható: egy V-fékhez, amelynél több a hely a fékkonzolok felett, hogy gyorsabban lehessen szerelni a kereket, illetve egy tárcsafékhez, amelyen nincs fékkonzol, hogy jobban nézzen ki és alacsonyabb legyen a súlya.

A MERIDA FLEX-STAY tám- és láncvillák nem változtak. A lapos és széles forma és a speciális szálkeverék révén a FLEX-STAY hátsó háromszöge mini teleszkópként viselkedik, és elnyeli a kis ütéseket és gyors rázkódásokat.

Ha összegezni akarjuk a változásokat, azt mondhatjuk, hogy a 2007-es Carbon FLX váz 18”-as méretben 1280 gramm tömegu, merevsége pedig 10-30%-kal nagyobb!

HU | RO