MERIDA ONE-TWENTY XT - Tesztgyőztes

2017.05.04.
170504 One-Twenty 2
 
A MERIDA ONE-TWENTY XT modellje nem rég a német MountainBIKE magazin szerkesztői körében járt és ha hihetünk a tesztelők véleményének – már pedig miért ne hinnénk az egyik legnagyobb MTB magazin munkatársainak – a kerékpár egyike a legjobban sikerült gépezeteknek. Az alábbi szöveg a magazin 5/2017 számának magyar nyelvű fordítása:
 
 
170504 One-Twenty 1
MERIDA ONE-TWENTY XT
Terméklap
 
9_XT_ED_BLU.jpg
MERIDA ONE-TWENTY XT
Terméklap
 
  • alacsony súlypont – stabil lejtmenet
  • kis súly – agilis karakter
  • elképesztő teljesítmény
  • top kategóriás XT és FOX alkatrészek
 
A MERIDA tesztbiciklijén kívül egyik nálunk lévő, hasonló kategóriájú kerékpár sincs ilyen jó minőségű alkatrészekkel szerelve, ez már első pillantásra igen megnyerővé teszi a komplett bringát. XT váltó dolgozik elöl – hátul, a komfortról és a tökéletes úttartásról pedig a FOX Rhythm és Float alkatrészei gondoskodnak, 130 mm-es rugóúttal mindkét egységben. 
A ONE-TWENTY alacsony súlypontjának és stabilitásának köszönhetően gyakorlatilag nem talált említésre méltó ellenfélre egyik lejtőn sem, csak úgy, mint az emelkedős szakaszokon. Egészen elképesztő 13.3 kg-os súlyának és könnyített kerekeinek köszönhetően a durvább kaptatók is úgy tűntek el a hátunk mögött, mint ha az elektromos rásegítéssel rendelkező modellt hajtanánk. 
A bringa kanyarodási tulajdonságai mellett sem mehetünk el szó nélkül, a 69°-os fejcső szög és a teljes geometria annyira jól lett eltalálva, hogy a legtrükkösebb hajtűket is gyerekjátéknak tűnt bevenni. Ehhez a sebességhez és a biztonságos megálláshoz elengedhetetlen felszerelés a Shimano hibátlanul működő fékrendszere és a Maxxis Forekaster 2.35” hajtogatható gumiköpenye.
Tesztünkön elért eredményei alapján a MERIDA ONE-TWENTY XT-t a mindenkori „Kiváló kerékpár” kategóriába sorolhatjuk, egy élmény volt rajta ülni!
HU | RO