Merida Reacto 2018 Team E – Egyszerűen Aero!

A Bikemag cikke. Írta: Bognár Tamás.
A teljes cikk itt olvasható.
 
A Merida nem mostanában kezdte a kerékpárépítést, a céget 45 éve hozták létre, mely napjainkban Tajvan egyik legnagyobb cégévé nőtte ki magát. Az utóbbi években egyre többen kapják fel a fejüket a fejlesztéseikre, hiszen a 2016-os Scultura a világ legjobb hagyományos országúti kerékpárjai közé verekedte be magát.
 
Most azonban egy napjainkban sokkal érdekesebb kerékpárt vesézünk ki, hiszen a Bikefun Kft. jóvoltából részt vehettünk a Merida Reacto harmadik generációjának bemutatóján, ahol három napunk volt megtapasztalni, hogy mennyire ügyesen forgatták a ceruzát a tervezőmérnökök.
 
 
Talán soha nem övezte még ekkora rejtély a Merida egy-egy újdonságát, ezúttal azonban sikeresen titkolták a részleteket, a lepel pedig végül Hollandiában, Apeldoorn-ban hullott le a legújabb fegyverükről, mellyel a légellenállással szemben vehetjük fel a harcot. A bemutató helyszíne is tökéletes volt egy ilyen rendezvényhez, a Merida Experience Center még európai viszonylatban is kifejezetten nagy terekkel operáló bemutatóhelység, ahova a bemutató idejére elhozták Nibali Giro-n használt Sculturáját, valamint a kémfotókon már feltűnt, álcázott új Reacto-t is.