Merida Scultura 4000 Disc teszt

2017.04.19.

A Bikemag cikke. Írta: Kuntár Bence.
Az eredeti cikk itt érhető el.

Mit várhatunk el egy modern országúti kerékpártól napjainkban? A Scultura tárcsafékes változatának tesztelése során talán ezzel kapcsolatban is tisztult a kép! A Merida univerzális országúti kategóriába sorolható gépe, a Scultura, már több mint 10 éve szerepel a tajvani gyártó kínálatában. Világszinten az ismertség és elismertség kivívásában fontos szerepe volt annak, hogy a 2013-as szezontól kezdve a nagy múlttal rendelkező, olasz Lampre alakulatát látták el kerékpárokkal. A 2017-es év ismét változásokat hozott, Bahrein-Merida névén újonnan alakult egy WorldTour szupercsapat, mely hamarosan Vincenzo Nibali vezetésével harcol majd a Giro d’Italia győzelemért.

 

A jelenlegi Scultura felnifékes változatát pont a 2 évvel ezelőtti olasz körverseny előtt próbálhattuk először élesben, majd a tavalyi országúti megateszt alkalmával hosszabb időt is eltölthettünk az Ultegra alkatrészekkel felszerelt Scultura 6000 nyergében. 
A tárcsafékes típus a tavalyi Paris-Roubaix klasszikus keretében került leleplezésre, már az akkori menetpróba bebizonyította, hogy egy versenyzésre is kiválóan alkalmas gép, ami komfort terén sem bizonyul kompromisszumnak, ha rossz utakra, esetleg kockakőre téved vele az ember.
Az előjelek tehát abszolút pozitívak voltak, kíváncsian vártuk, hogy teljesít a Scultura középkategóriás tárcsafékes szettel szerelt változata.

Olvasd el a teljes cikket!

Ez a bringa kipróbálható tesztprogramunkban résztvevő partnereinknél.

D_4000_WHT.jpg
Merida Scultura Disc 4000
A kerékpár terméklapja

A felnifékes változat külön vázként is kapható

 

HU | RO