Northwave 2017 – az új Extreme RR cipő

2016.08.19.
Idén a nyár vége előtt elkezdjük a Northwave 2017-es újdonságainak a bemutatását, hiszen az új cipők jó része már ősztől kapható lesz itthon is, az olasz premierrel egy időben. Azt előre eláruljuk, hogy számtalan igazán figyelemreméltó újítással találkozhattok majd! 
 160819 extreme rr
 
 
Sok új és megújult modell található a Northwave 2017-es választékában, és a hazai piacon kapható típusok számát is évről-évre bővítjük. Persze a mindenkori csúcsmodell, a sportolóknak való igazi csemege, az Extreme széria mindig is szerepelt a kínáltunkban – naná, hogy idén is lelkesedtünk, amikor előszőr kezünkbe fogtuk az Extreme RR-t!
 
Az Extreme RR (Road Race), a Northwave új országúti csúcsmodellje a forradalmian új XFrame® fűzőrendszerrel készül, mely nemcsak tökéletes illeszkedést biztosít, hanem megszünteti az összes nyomáspontot is a lábfejen. A felsőrész különlegesen puha anyaga egy teljesen újragondolt záródó rendszerrel öleli körbe a lábfejet. A mikrometrikus SLW2 csathoz tartozó innovatív fűző-vonalvezetés komplex geometriai tervezéssel készült, így a nyomáspontok megszüntetése mellett a beállítása igazán könnyű, akár menet közben is.
A cipő tervezésekor minden részletre figyeltek az olaszok: Dyneema anyagú fűzőket használnak, amelyek tartósabbak és egyben puhábbak a korábban használt anyagnál, így jobban illeszkednek a láb anatómiai formájához is.  A talp természetesen a Northwave 100% UD carbon csúcsmodellje, az Ultralight Carbon 15, mely garantálja a tökéletes, veszteség nélküli erőátvitelt. 
 
Az elegáns dizájn a Northwave „a kevesebb több” filozófiáját tükrözi, az anyagfelhasználás és minden egyéb alkatrész egyetlen célt szolgál: a maximum teljesítmény elérést. 
 
Egyelőre ennyit a technikai részletekről, hiszen úgyis két mondatban összefoglalható a lényeg:
A legjobb országúti cipőnk. Egyszerűen gyönyörű.
 
 
A BikeRadar videója:
 

 
 

HU | RO