Northwave Celsius Arctic 2 GTX: Sarkkörön innen

2016.12.09.
A Bikemag cikke. Erta: Bognár Tamás.
Az eredeti cikk itt olvasható.
 
Mi értelme van egy gyárilag -25 fokig komfortos viseletet nyújtó cipőnek itt Közép-Európában, ahol a globális felmelegedés miatt évente egyszer van hó? A kérdés jó, többek között erre is kerestük, sőt keressük a választ mivel tartós tesztre érkezett a cipő, így vélhetően sok tapasztalatunk lesz vele.
 
Balázs nagyon részletesen írt már a cipő tudásáról, a felhasznált anyagokról és ezek funkcióiról a Shopping Guide bemutatóban érdemes itt elolvasni, én inkább a használat közbeni tapasztalatokra fókuszálnék.
 
 
Kezdjük rögtön a színével. Hezitáltam, hogy milyen színt kérjek tesztre. A fekete sokkal egyszerűbben megy mindenféle ruhához, a fluo sárga pedig pont az ellentéte. Mivel ezt a cipőt fogom országúti tekerésekhez is használni, ezért inkább a „Be visible! Be safe!” mottónak megfelelő feltűnő kivitelt választottam, hiszen a hazai utakon minél feltűnőbb vagy, annál nagyobb az esélyed, hogy megúszod ép bőrrel az edzéseket. Tehát így lett fluo. Macerásabb tisztán tartani, mert jobban meglátszik rajta a kosz, előnye viszont, hogy nem hagyod dzsuvásan a bringázás után, ami amúgy is ajánlott, főleg GoreTex anyagot tartalmazó cipőknél.
 
 
CELSIUS ARCTIC 2 GTX 80154020-41
Northwave Celsius Arctic 2 GTX
Terméklap
HU | RO