Northwave Extreme H2O Light Total Protection teszt

A Bikemag cikke. Írta: Márkus János
 
Egy utánfutó 4 féle felhasználási módra tervezve (kerékpár, babakocsi, kiegészítő kittel futás és sífutás).Egy vagy két gyermek szállítására. Könnyen összehajtható, kis helyet foglal szállításkor. Thule VersaWing System – a kitek használatával gyors váltás a felhasználási területek között. Lengéscsillapítókkal a konfortosabb gördülésért. Thule Click n’ Store – Tárolóhely a kiteknek, így bármikor dönthetsz a felhasználásról.
 
 
A tavalyi őszi-téli ruhakörkép készítése közben akadt meg a szemem a Northwave egyik 2018-as újdonságán, az Extreme H2O Light Total Protection dzsekin, amit tipikusan átmeneti évszakokra (meg enyhe magyar telekre) fejlesztettek, amikor még nincs nagyon hideg, de fúj a szél és/vagy esik az eső. Pont egy ilyen kabátra volt szükségem akkor, így elhatároztam, hogy veszek egyet.
De menjünk vissza kicsit az elejére, miért is ilyen jó ez a kabát? Ezt megválaszolandó nézzük a “technikai” paramétereket:
Az Extreme H2O Light három rétegű technikai alapanyagból készült, melyet egy új fejlesztésű rugalmas, lélegző H2O membránnal láttak el. Ez a membrán az eddigiekhez képest sokkal rugalmasabb, ezáltal jobban felveszi viselője alakját és ennek köszönhetően nem fog rajtunk lobogni a dzseki, mint egyes hasonló körülményekre tervezett kabátok. A membrán 10000 mm-ig vízálló, tehát esőben is viselhető, nem csak az útról felverődő vízcseppeknek áll ellen. Szélálló, a viharos szél sem fog rajta átfújni. És mindezek mellett még lélegzik is, ezáltal nem fogunk belülről elázni.
 
 
Extreme H2O 89171175-10 Extreme H2O 89171175-10b
Northwave Extreme H2O Light Total Protection dzseki
Teméklap