Northwave Flash Carbon országúti cipő teszt

A Bikemag cikke. Írta: Bognár Tamás.
Az eredeti cikk itt olvasható. 
 
Országúti cipőt választani nem könnyű dolog. Legyen merev a talpa, tartson jól a sarka, egyenletesen szorítson a fűzőrendszer, ne legyen hideg ősszel, de túl meleg sem nyáron… ja és mindezek mellett az sem árt ha kényelmes, hiszen van amikor egész nap ebben vagy.
 
 
És persze sokaknak egyáltalán nem csak ennyi, vagy nem ez a választási szempont. Az elmúlt két évet egy Extreme Road-dal nyomtam le, és ugyan nagyon könnyű, és nagyon merev, de túlzottan versenyzős. Mind a szabása, mind a kényelme. Tufi kollégám pedig meg volt vele elégedve, hiszen ő meg versenyző, addig van a lábán, amíg 100%-ot kell nyújtania, és ennyi. Én ellenben simán túrázom országútival, van hogy egész nap a lábamon van, teljesen más a követelmény. A kényelem érdekében engedek a súlyból vagy éppen a merevségből.
 
 
Ezért idén a Flash-re esett a választásom, méghozzá nem is a karbon talpas kivitelre, hanem a karbonnal erősített üvegszálasra. Egyrészt sokkal megfizethetőbb, így talán nagyobb érdeklődésre tarthat számot, másrészt valami túrázós, sportolós cipőt szerettem volna ami színben „mindenhez” megy. A Flash sem „olcsó”, hiszen 49 990 Ft a végfelhasználói ára, de sajnos ma egy minőségi országúti cipő ennyibe kerül, ha nem alapmodellt szeretnél. És bizony ez nem az. Attól, hogy valami nem fulkarbon talpas, még lehet nagyon jó.
 
 
Flash Carbon 80171024-10Flash Carbon 80171024-50
Northwave Flash és Flash Carbon
Terméklapok