Northwave Flash GTX országúti téli cipő bemutató

A Bikemag cikke, írta: Márkus János.
Az eredetit itt olvashatod.


Itt az ősz, közeledik a tél, gyakran vizesek az utak, a hőmérséklet már nem emelkedik 10 fok fölé. Ilyenkor országútisként már a szemem előtt lebeg, hogy már megint le fog fagyni a lábam, ha kimegyek bringázni és már előre elmegy a kedvem az egésztől. A Northwave ilyen körülményekre tervezte a Flash GTX országúti cipőt, ami megoldja a fázós lábú országútisok problémáját, Gore-Tex membránja megvéd a hideg menetszéltől és a cipőn kívül tartja a nedvességet.

FlashGTX 80171032-10
Northwave Flash GTX téli országúti cipő
Terméklap

Az őszi-téli országúti bringázásokat nagyon meg tudja keseríteni, ha fázik a lábunk, ráadásul országúton még jobban ki vagyunk téve a hideg menetszélnek a nagyobb sebesség miatt és nem is egyensúlyozunk annyit, mint terepen, így a talpunk sem dolgozik annyit. Egy-két szerencsés embertől eltekintve pár óra után már mindenkinek erősen elkezd fázni a lába, ha nem használ megfelelő védelmet. Léteznek kamáslik is erre a célra, de a legjobb megoldás a téli cipő. A Northwave Flash GTX országúti cipő nagyban hozzá tud járulni ahhoz, hogy hideg őszi időben és télen is kellemes élmény legyen a kerékpározás.

A Northwave Flash GTX védelmének kulcsa a Gore-Tex® Pique membrán, mely a menetszelet és az esőt is a cipőn kívül tartja, viszont emellett lélegzik is, ezáltal optimálisan melegen tartja a lábunkat. A lélegző képesség azért fontos, mert hiába van hideg valamennyire mégis izzadunk és egy idő után ettől az izzadságtól elázna belülről a lábunk, ami egy idő után teljesen áthűlne és majdnem ugyanúgy fáznánk, mintha nem lenne cipőnk. A megfelelő lélegző képesség biztosításához egy jó technikai zokni is elengedhetetlen (pamutot soha!), ami az izzadságot elvezeti a lábunkról a cipő membránja felé, a Northwave kínálatában találunk is számos ilyen zoknit, pl a téli modellek közül tavaly bemutattuk a Husky-t.

Olvass tovább!