Northwave Ghost XC – Kényelem a tetőfokára hág

Óriási sikert aratott tavaly a Northwave forradalmian új XFrame® technológiája, mellyel a legújabb csúcs-országúti cipőt, az Extreme RR-t mutatták be először. Igen, először, ugyanis jön a következő XFrame® rendszerrel ellátott modell, a montis Ghost XC!

170802 ghost xc 1

Röviden az XFrame® technológiáról:
Ez egy olyan „csat” rendszer amely kialakításának köszönhetően a lehető legegyenletesebben osztja el a cipő felső része által a lábfejre ható nyomást, így hosszú órák után is extra kényelemben bringázhatsz tovább. Egyetlen SLW2 görgős csat található a cipőn, ami a teljes felső részen speciálisan végigvezetett Dyneema zsinórt feszíti meg. Az SLW2 csat görgőjével milliméter pontosan tudod állítani a zsinór hosszát, így a teljes felső részt tökéletesen a lábadra tudod igazítani, de a csaton található gombbal akár egyetlen mozdulattal teljesen ki is lazíthatod a cipőt. Elhelyezéséből adódóan ez a csat nem nyomja a lábfejet, a többi felhasznált anyag pedig olyan puha, hogy szinte érezni sem fogod, hogy rajtad van a cipő.

Ilyen profi felső rész persze nem maradhat legalább ilyen profi talp nélkül, így a Northwave a Michelin® Technical Soles mérnökeivel közösen fejlesztette ki a Ghost XC-hez a Hyperlight XC talpat. A talp Dual Layers Compound technológiája lehetővé teszi, hogy a cipő egyszerre nyelje el tökéletesen az egyenetlenségek okozta rázkódásokat és mégis maximális hatékonysággal vigye át a hajtással kifejtett erőt a pedálra. A talp az egészen elképesztő 14-es merevségi besorolást kapta, aminél mindeddig nem sikerült jobbat produkálni.

170802 ghost xc 2

A cipő oldala, sarka és orra az extrém igénybevételnek megfelelően extrém ellenállással rendelkező Michelin® OC compound anyaggal van megerősítve, ami 28%-kal ellenállóbb, mint a jóval szélesebb körben használt TPU.

Már nem kell sokat várni a bemutatóra és az első tesztekre, az augusztus végi Eurobike kiállításon, alig egy hónap múlva már megtekinthető és valószínűleg a tavalyi kampányhoz hasonlóan fel is próbálható lesz majd a zsír új, nullkilométeres Ghost XC!

170802 ghost xc 3

170802 ghost xc 4