Northwave X-Cross - Megérkezett, itt van!

2017.10.30.
Igen, a tél és a Northwave X-Cross is! Tiszta mázli, hogy együtt jöttek, micsoda gondot okozott volna, ha nyári cipőben kellett volna hasítani a hideg levegőt, vagy téli cipőben tocsogni a forró nyárban :-)
 
Az új X-Cross modell a már jól bevált Celsius utódja, melyet éveken át nagy megelégedés övezett, így nagyon nem nyúlhattak mellé a Northwavenél amikor ezt a cipőt tették a tervezőasztal sarkára.
 
X-CROSS GTX 80172026-10
Northwave X-Cross GTX
Terméklap
 
Az X-Cross fő újdonsága az Explorer talp, ami a csúcsmodellekhez hasonlóan a Michelin kiváló tapadású gumijából készül, így egy kicsit több esélyünk van talpon maradni akkor is, ha leszállunk a hintóról. Azért csak óvatosan a nyirkos, csúszós utakon!
 
A talp merevsége valahol azon a határon mozog, ahol még elég merev a hatékony pedálozáshoz, de a gumi flexibilitásának köszönhetően a cipőben egészen vállalható némi szükség hozta séta is.
A felső rész elmaradhatatlan összetevője, a Gore-Tex® Pique membrán védi a széltől, esőtől a lábat, mégis hatékonyan vezeti kifelé az izzadtságot, így nem fülled be a cipő, ami télen különösen felgyorsítaná a kihűlést. Körben mindenhol TPU erősítések borítják a cipőt, még ellenállóbbá téve akár mechanikai behatásokkal szemben is.
 
171102 nw xcross 1
 
Az SL2 extra gyorsan használható fűzőrendszer és a két megerősített tépőzár a Neoprene bokarésszel kombinálva minimalizálja a felülről érkező szivárgást és kényelmes viseletet biztosít. A speciális GTX talpbetét alumínium és filc konstrukcióval egyedülálló szigeteléssel látja el a cipőt, és a felsőrész membránjával együtt mindig melegen tartja a lábat. A tél velejárója, hogy többnyire elég rosszak a látási viszonyok, ám a Northwavenél erre is gondoltak: fényvisszaverő betétek találhatóak 360°-ban a cipő körül, melyek már messziről „világítanak” a közeledő sofőrnek. 
 
-3 és +15 fok közötti használatra ajánlott, de természetesen mindenkinek más a hőérzete, ezért ezt a számot kéretik nem véresen komolyan venni :-)
HU | RO