Poór Brigi Féltávú Triatlon Országos Bajnok!

2017.06.12.
Poór Brigitta fantasztikus versenyzéssel az abszolút 2. helyen ért célba az 575-Keszthely Triathlon Nemzetközi Féltávú Triatlon versenyen.
 
170612 Brigi Keszthely 1
 
Negyedik alkalommal került megrendezésere hazánk egyik legnagyobb és legnépszerűbb triatlon versenye Keszthelyen.
A két versenynapon, több, mint 2000 résztvevővel startolt szombaton az 575-Keszthely Triathlon. Az európai színvonalú versenyre idén több, nemzetközi élvonalban szereplő sportoló érkezett, többek között Ausztráliából, Németországból, Ausztriából, Csehországból és Szlovéniából. Szombaton a féltávú, míg vasárnap az olimpiai távú versenyzőkön volt a sor. Idén már második alkalommal itt dőltek el az Országos Bajnoki címek sorsai is. A féltávú versenyzőknek 1,9 km úszást, 90 km kerékpározást és 21 km futást kellett teljesíteni. 
Poór Brigitta a Merida Maraton Team-CST és a Megathlon SE sportolója, megszakítva a XTERRA tereptriatlon világkupa sorozatban való utazásait, itt is rajthoz állt az idei viadalon. Nehéz, a szakág specialistái, nemzetközi sztárokkal teletűzdelt mezőnyben kellett helyt állnia. Brigi a 4. helyen fejezte be az úszást. Ezután azonban következett a három közül a legerősebb száma, a kerékpározás, ahol az abszolút legjobb női kerékpáros időt hajtva feljött a 2. helyre, és komolyan megközelítette az akkor élen haladó cseh versenyzőt. A 21 km-es félmaratoni futást négy körben kellett teljesíteniük a versenyzőknek, már az első kör végén lehetett látni, hogy változni fog a sorrend. A Győrben élő sportoló és a mögötte érkező ausztriai lány felzárkózott az élen haladó sportolóra és le is szakították. Innentől fej fej mellett küzdöttek a győzelemért, végül az utolsó kör döntött, ahol az osztrák Ironman sztár egy kis előnyt tudott kiharcolni, megnyerve a versenyt. Brigi legjobb hazai versenyzőként érkezett a 2. helyre, ezzel megnyerve a Magyar Bajnokságot. 
 
"Hihetetlen nap volt! Nyugodtan mondhatom, hogy ma idehaza páratlan, nemzetközi viszonylatban is nagyon komoly triatlon rendezvénnyé nőtte ki magát a Keszthely Triathlon. Már a tavalyi kitérőm alkalmával eldöntöttem, hogy idén is rajthoz fogok állni, annyira tetszett. Az XTERRA World Tour sorozatot szakítottam így meg, Belgiumban kellett volna versenyeznem a hétvégén, de úgy érzem helyesen döntöttem mikor a hazai versenyt választottam helyette. Sajnos most sem tudtam rá különösebben készülni, hiszen az XTERRA sorozat nagyon sűrű. Valójában erre a hétvégére is edzésként tekintettem. Óriási élmény volt a szakág nemzetközi sztárjaival versenyezni és büszkeséggel tölt el, hogy ilyen jól helyt tudtam állni ezen a távon is. Végig nagyon jól éreztem magam, egyedül az úszásommal vagyok elégedetlen. Kerékpáron picit talán kedvezett nekem a pálya, elég sok szintet, emelkedőt kellett leküzdeni ami az Ironman versenyzőknek nem fekszik. Ebben a számban rengeteget számít a technika, mindenki csúcs időfutam kerékpárokkal versenyez, sok sok időt töltve szélcsatornában teszteléssel. Sokan döbbenten néztek, hogy én sima országúti kerékpárral indulok, ennek ellenére az abszolút legjobb női időt hajtottam!  A tavalyi évben végig görcsölő vádlival teljesítettem az utolsó, félmaratoni számot, szerencsére idén ennek nyoma sem volt. Óriásit meccseltünk az osztrák lánnyal az utolsó néhány km-en, végül meg kellett elégednem az összetett ezüstéremmel. De boldog vagyok, hiszen legjobb magyarként sikerült Országos Bajnoki Címet szereznem! Most egy két lazább nap következik, utána viszont gőzerővel folytatódik a munka, ezután a kis kitérő után visszatérek a terepre, 1 hét múlva már Svájcba utazom a következő XTERRA World Tour futamra."
 
Eredmények :
 
575-Keszthely Triathlon Nemzetközi PRO:
 
1.  Michaela Herlbauer   AUT   4:19:00
2.  Poór Brigitta             HUN   4:19:30
3.  Radka Vodickova      CZE   4:22:01
4.  Csomor Erika           HUN    4:26:26
5.  Lisa-Maria Dornauer  AUT    4:26:39
 
Féltávú Országos Bajnokság :
 
1. Poór Brigitta           4:19:30
2. Csomor Erika         4:26:26
3. Zelinka Gabriella     4:35:31
4. Brassay Réka         4:43:02
5. Arany Gitta             4:48:15 
 
HU | RO