Poór Brigitta Európa-bajnoki címet szerzett!

A Nemzetközi Triatlon Szövetség ( ITU ) tereptriatlon fesztiválján, az erdélyi Marosvásárhelyen Poór Brigitta fölényes győzelmet aratva szerezte meg az Európa-bajnoki címet.
 
170802 brigieu 2
 
170802 brigieu 3
 
Marosvásárhelyen rendezték az ETU Tereptriatlon Európa-bajnokságot. A sok magyar sportoló mellett kiemelt versenyzőként érkezett a soproni születésű, Győrben élő Poór Brigitta is. 1,2 km úszás, 26 km kerékpározás és 6,8 km futás várt a versenyzőkre. A kiváló magyar terepsportoló az úszásban mindig is jól szerepelt, első elitként lépett partra. A kerékpáros pálya első szakasza egy nagyon nehéz emelkedőben végződött, ezt Brigi hatalmas lendülettel teljesítette, így már versenyterületre érve komoly előnyre tett szert, amit a további 4 körben folyamatosan növelni is tudott. Az utolsó kört a magyar triatlonista még egy perccel gyorsabban teljesítette mint vetélytársai, így a terepfutásra már megnyugtató előnnyel vághatott neki. Brigitta végül közel 3 perc előnnyel nyerte a kontinensviadalt.
 
170802 brigieu 1
 
170802 brigieu 5
 
"Együtt rajtoltunk az U23-as, vagyis a 23 év alatti versenyzőkkel, akik közt volt néhány nagyon jó úszó. Igyekeztem tapadni rájuk, hogy minél kevesebb legyen a hátrányom az úszás végén. Szerencsére ezt sikerült egy percen belül tartanom, így kerékpáron, az első hosszú meredek emelkedőn már átvettem a vezetést és ezt sikerült folyamatosan növelni egészen a célig. Az úszás lent volt a városban, a kerékpáros, a futó pálya és egyben a versenyközpont pedig fent Somostetőn. Leírhatatlan érzés volt elsőként felérni, elképesztő mennyi ember jött ki szurkolni a pálya szélére. Nagyon jóleső érzés, hogy mindenki a sajátjaként buzdított! Ugyan nem éreztem magam a legfrissebbnek és a lábaim se voltak az igaziak, de egyszerűen nem tehettem meg, hogy ilyen körülmények között nem nyerem meg a versenyt. Egyszerűen nem lehetett. A következő hétvégém szerencsére szabad, így van időm picit regenerálódni. Szükségem is lesz rá, hiszen két hét múlva már Lengyelországba utazom, visszatérek az XTERRA versenyekhez! Még 3 futam vár rám a European Tour sorozatban!"
 
Eredmények - Top5
1. Poór Brigitta (HUN) 1:59:49
2. Morgane Riou (FRA) 2:02:51
3. Carina Wasle (AUT) 2:05:45
4. Eleonora Peroncini (ITA) 2:06:02
5. Yulia Surikova (RUS) 2:10:35
 
170802 brigieu 4
 
Fotók : Bereczky Sándor, Bereczky Zsolt