Poór Brigitta ezüstérmes Franciaországban!

2017.07.05.
Poór Brigitta egy héttel ezelőtt a svájci XTERRA World Tour futamon a 6. helyen ért célba, majd javítva, az elmúlt hétvégén a franciaországi világkupán már újra a dobogón végzett.
 
170705 brigi 2
 
Mozgalmas heteken van túl a győri sportoló. Két egymást követő hétvégén két kiemelt kategóriás XTERRA World Tour futamot is rendeztek. Aki versenyben akar lenni az European Tour összetett győzelemért annak mondhatni kötelező ezeken a részvétel. Előbb Svájcban rekkenő hőségben, magaslaton versenyeztek, ahol a 6. helyezésig jutott, ezt követte a sorozat legnagyobb kihívást jelentő versenye az XTERRA France. Brigitta fantasztikus futamot produkált, a 3. helyen fejezte be az úszást, majd rögtön a kerékpáros szakasz elején felért a versenyt addig vezető és későbbi győztes Ironman specialista Laura Philipp-re. Azonban néhány gyorsabban úszó férfi versenyző előzése közben Brigitta hátrányba került, így elveszítette a kontaktot a német versenyzővel! A futáson megtartva a pozícióját végül ezüstérmet szerzett.
 
170705 brigi 1
 
Két nagyon nehéz versenyen vagyok túl. Svájcban megfázással küszködtem, talán emiatt is szerepeltem gyengébben a vártnál. Sajnos edzőmmel is csak találgatunk a verseny napján mutatott teljesítményem kapcsán, hiszen semmi nem indokolta. Jó formában éreztem magam a futamot megelőző napokban, ezért is volt nagy a csalódottság. A svájci futam után már másnap átutaztam Franciaországba a verseny helyszínére. A World Tour sorozat egyik legnagyobb létszámú és a pályát tekintve a legnehezebb versenye ez. Több mint 1000 ember rajtol egyszerre a fő futamon, egészen elképesztő. Ráadásul rossz időt is jósoltak, ami sajnos be is igazolódott. Igazi túlélő versenyre készültünk, a folyóvá változott erdei ösvényeken és sok helyen térdig érő sárban. Nem érzem magam otthonosan ilyen körülmények között, de nyeltem egy nagyot és igyekeztem figyelmen kívül hagyni, hogy csúszik, mászik, roszog alattam a kerékpár. Jól sikerült, már a táv harmadánál felértem a 2. helyre, amit aztán nem is engedtem már el. Sajnos a fantasztikusan úszó német lányt nem tudtam megszorongatni, egy férfiakból álló sor előzésekor sajnos hátrányba kerültem. Ezt követően próbálkoztam, küzdöttem a járhatatlan pályán, hogy felérjek, de már sajnos nem sikerült. Így végül ezüstérmet szereztem, amivel elégedett vagyok, hiszen ez eddigi legjobb eredményem ezen a helyszínen! Már úton vagyok hazafelé, most jön néhány könnyebb nap, aztán kezdem a felkészülést a hó végi romániai ETU Tereptriatlon Európa-bajnokságra!
 
170705 brigi 3
 
Fotók : Carel du Plessis
HU | RO