Új Northwave téli cipők

2017.09.27.
CLIMAFLEX TECHNOLÓGIA
 
Idén a Northwave egyik legjelentősebb újítása a cipőket érinti a téli termékkörben, azon belül is az egyik legkényesebb pont, a bokarész kapott kiemelt figyelmet. Sok gyártó meg sem próbálkozik téli cipő és ruházat gyártásával, hiszen ez teljesen külön műfaj, akárcsak maga a téli bringázás. A hideg és nedves idő különleges felkészültséget igényel bringástól és gyártótól egyaránt. Szerencsére a Northwave fejlesztőmérnökeinek nem kell a szomszédba menni ezért a felkészültségért, hiszen a nyolcvanas évek elején alakult cég előbb gyártott snowboard cipőket, mint bringás felszerelést. A havas sportokhoz kötődő gyökereknek köszönhetően az olasz márka mindig is élen járt a téli kerékpáros felszerelések gyártásában is.  
 
170927 nw téli cipők 2
 
A most bemutatott téli cipőválaszték legtöbb modellje új Climaflex bokarészt kapott, mely felszámolja a téli cipők legzavaróbb, legkellemetlenebb részét, a kemény és macerás belépőt. Cipzár, tépőzár és fűző nélküli belépővel érkezik az új montis Raptor GTX, Raptor Artic GTX és az országútis Flash GTX. Ezek a modellek tökéletes mozgásszabadságot biztosítanak a bokarészen is, miközben minden pozícióban állandó védelmet nyújtanak a bekúszó hideg és nedvesség ellen. 
 
170927 nw téli cipők 3
 
Fel/lehúzásuk gyors és egyszerű még elfagyott ujjakkal is, hiszen rögzítés csak a lábfejen található, ott is a legpraktikusabb SLW2 zárórendszerrel, mely egyetlen mozdulattal nyitható.
A neoprén bokarész extrarugalmas Gore-Tex Rattler® membránnal a lehető legjobb hőszigetelést nyújtja, emellett pofonegyszerű betűrni a nadrágszár alá, így a lepergő víz ellen is tökéletesen véd.
 
170927 nw téli cipők 1
 
 
GORE-TEX MEMBRÁN
 
Gore-Tex nélkül már nem is készülhet profi outdoor téli cipő, így természetesen bringás sem. Kivétel nélkül minden téli Northwave cipő Gore-Tex membránnal készül, így nem csak a külső kellemetlenségektől (mint pl. szél és eső) lesz védve a lábad, de a bőrödön át kipárolgott nedvességgel sem lesz baj. Amennyiben a cipőt rendeltetésszerűen, kifejezetten bringásoknak készített technikai anyagú zoknival használod, a két réteg együttes munkájának köszönhetően még a vastag téli cipő is képes elvezetni az izzadtságot. A szárazon tartott a láb önmagában komfortosabb érzetet biztosít, ráadásul a száraz bőrfelület nehezebben hűl ki, így a hőérzet is jobb lesz. A Flash GTX és a Raptor GTX Gore-Tex® Pique membránnal -5 és +15 fok közötti használatra ajánlott, míg az Arctic verzió a vastagabb Gore-Tex® Koala membránnal -15 és +10 fok között nyújt tökéletes védelmet. 
Mindhárom cipő lábfej része a már jól bevált BioMap Aero Overlap technológiával készül, mely az egyetlen SLW2 csattal tökéletesen együttműködve garantálja a szél- és vízállóságot, illetve a lehető leghatékonyabb hőszigetelést.
 
Flash GTX 80171023-10
Northwave Flash GTX
Terméklap
 
RAPTOR GTX 80172024-10
Northwave Raptor GTX
Terméklap
 
Raptor Arctic GTX 80172023-41
Northwave Raptor Arctic GTX
Terméklap
HU | RO