Új olasz szerelmünk: Adriatica

Nem tudjuk, mások hogy vannak vele, de mi igazán rajongunk mindenért, ami olasz. Legyen szó nyaralásról vagy üzleti látogatásról, ha Olaszország az úticél, akkor nálunk mindenkinek fülig ér a szája. Nehéz lenne röviden meghatározni, hogy mi a titkuk, de az biztos, hogy a szerencsés földrajzi adottságaik – napsütés, tenger, hegyek – mellett van valami, amit minden nyafogásuk ellenére az olaszok nagyon tudnak: élvezni az életet. Ezenfelül még egy dologban biztosan jók: príma kerékpárokat készítenek!
 
A fentiek után nincs mit csodálkozni azon, hogy elsőre beleszerettünk az Adriatica kerékpárokba. Már a látványuk is közel hozza hozzánk az olasz kisvárosok jellegzetes hangulatát, és minél tovább merülünk a részletekbe, annál inkább azt érezzük, ezek a kerékpárok arra születtek, hogy a gondtalan olasz életérzést átadják tulajdonosaiknak. 
 
180426 ad 1
 
Pesarot látva tényleg elhisszük az Adriatica gyár tulajdonosainak, hogy imádnak itt élni, hiszen az Adriatica bringák szülővárosa egy kis ékszerdoboz gyönyörű tengerparttal, közeli hegyekkel, csodás épületekkel és olyan hangulattal, amiért mindig érdemes a mediterrán térségbe utazni. Ebben a városban kezdte az idősebb Signore Domenicucci a II. világháború után az Adriatica kerékpárokat gyártani, hogy aztán a vállalkozást néhány évtized múlva a gyerekei vigyék tovább. Óriási élmény egy ilyen „gyárat” meglátogatni. 
 
180426 ad 5
 
A kis családi üzemben dolgozik a mai napig a család apraja-nagyja és néhány elkötelezett alkalmazott, akik tényleg szívvel-lélekkel készítik a kerékpárokat. Nem a mennyiség, hanem a minőség a fontos, hiszen minden egyes darabért személyesen vállalnak felelősséget, és látszik, hogy a lelkesedés és a szenvedély viszi sikerre a márkát a multik világában is. 
 
180426 ad 3
 
Weboldalukon ez az üzenet olvasható: „Il marchio Adriatica rappresenta un messaggio di ottimismo: una vela spiegata su un cielo azzurro in cui volano i gabbiani.” A pontos fordítással gondban vagyunk, de e jelmondatukkal olyan szabadságérzetet és végtelen nyugalmat szeretnének velünk megosztani, amit valószínűleg minden Olaszországtól északabbra települt nép irigyel a délutáni napsütésben kávézgató olaszoktól. Valahogy így szól magyarul az üzenet: „Az Adriatica márka optimizmust sugároz: mint a kék ég alatt lebegő sirályokkal övezett, dagadó vitorla.”
 
180426 ad 4
 
Ha mindennapi, városi közlekedésre alkalmas kerékpárt keresel, megtaláltad amire vágytál, sőt ennél többet is! Minden egyes Adriatica kerékpárhoz jár még valami, amitől biztosan jobban fogod élvezni a bringázást: egy kis szelet az olasz édes életből! 
 
Benvenuto in Italia!
 
 
2018-as választékunk:
 
sity-2_man_wht.jpg
ADRIATICA TOURING SITY 2
 
 
sity-2-6V_man_1.jpg
ADRIATICA TOURING SITY 3 6V
 
 
sity-2_lady_blk.jpg
 
ADRIATICA TOURING SITY 3 18V
 
 
relax-26-6s-L-grey
 
ADRIATICA TOURING RELAX 26"
Női
 
 
relax-28-6s-L-black
 
ADRIATICA TOURING RELAX 28"
 
 
trend-28-6s-sand 
 
ADRIATICA TOURING TREND
Női, Férfi
 
panda-26-6s-L-coral
 
ADRIATICA TOURING PANDA 6V 26 és 28"
Női
 
 
retro_lady_4.jpg
 
ADRIATICA VINTAGE RETRO
Férfi és női
 
 
panarea_lady_4.jpg
 
ADRIATICA VINTAGE PANAREA
Férfi és Női
 
 
danish_6v_1.jpg
 
ADRIATICA VINTAGE DANISH NEXUS / 6V
Női