Veszélyes gyermekülés a hipermarketben?

2014.07.21.

Cipőt a cipőboltból, biciklis gyerekülést a szaküzletből

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság legfrissebb, szúrópróbaszerű vizsgálatának kapcsán egy hipermarketben balesetveszélyes gyermekülést találtak. A saját márkás termékként kínált kerékpáros gyermekülés szerepelt a veszélyes áruk európai riasztási rendszerében (RAPEX). A veszélyes termék forgalomból történő kivonásáról a Felügyelőség intézkedett. (http://www.nfh.hu/magyar/veszelyes/temp_sc_51307/dhtmlform_6348157.html)

A fogyasztóvédelmi hatóság a kerékpárboltokban kapható gyermeküléseket is ellenőrizte, azonban a kínálatunkban szereplő Bellelli és Thule gyermekülések esetében természetesen fel sem merültek a fentihez hasonló súlyos aggályok, hiszen az általunk forgalmazott gyermekülések mindegyike alapos tesztelésen ment át és mind megfelel a szigorú európai EN 14344 szabványnak. A széles és masszív kialakítás, a többféle biciklivázzal kompatibilis rögzítési technológia, a három pontos biztonsági övek, valamint a gondosan kidolgozott élek, illesztések és burkolatok mind a gyerekek testi épségét szolgálják. Mi csak olyan gyermeküléseket forgalmazunk, melyek nemzetközileg elismert gyártóktól származnak, akiknek az a legfontosabb, ami nekünk is: hogy a kicsik kényelmesen és biztonságosan élvezhessék a kirándulásokat és a hétköznapi közlekedést is a kerékpáron.

 140721 gyermekülés 1

Bellelli és Thule gyereküléseinket a http://bikefun.hu/Bellelli/Gyermekules/products és a http://bikefun.hu/Thule/Gyermekules/products oldalakon találhatod meg.

Gyermekeink biztonsága nem játék, ezért mi azt javasoljuk, hogy kerékpáros gyermekülést csak megbízható kerékpáros szakboltban vásároljatok, ahol az eladók értenek az általuk kínált termékekhez, és szívesen adnak tanácsot, vagy akár az ülés felszerelésében is szakszerű segítséget tudnak nyújtani!

 

HU | RO