XTerra - Poór Brigi első Cipruson!

2017.04.24.
Az elmúlt hétvégén rendezték Cipruson az XTERRA European Tour világkupafutam-sorozat második európai fordulóját. Poór Brigitta a Merida Maraton Team CST és a Megathlon SE versenyzője, folytatva eddigi remek formáját ismét győzni tudott.
 
170424 Brigi Ciprus 2
 
A viharos körülmények miatt a szervezőknek változtatniuk kellett. Az óriási hullámok miatt nem engedték a versenyzőket a vízbe, így duatlon versenyre kényszerültek módosítani a távot. Ez az jelentette, hogy az úszás helyett egy kör, vagyis 5km futással kezdtek, majd kétszer 18km-es kerékpározás után még két kör, azaz 10km futás várt a versenyzőkre.
 
170424 Brigi Ciprus 3
 
Brigitta annak ellenére, hogy kifejezetten nem szereti a duatlon versenyeket, jól kezdett, kis előnnyel, elsőnek váltott kerékpárra. A kifejezetten nehéz, körönként 515 m szintemelkedést tartalmazó sziklás terepen a magyar versenyző tovább tudta növelni az előnyét az őt üldöző francia lány előtt. Így az utolsó, 10km futást a sziklás, homokos terepen már magabiztos előnnyel kezdhette meg. Végül megismételve a máltai  sikerét, Cipruson is sikerült megnyernie a versenyt.
 
170424 Brigi Ciprus 4
 
"Reggelre virradóan óriási szélvihar támadt. Mikor tekertem ki a verseny helyszínéhez már láttam, hogy óriásiak a hullámok, ami azért sem szerencsés, mert nagyon sziklásak itt a part menti vizek. Versenyen a ritmusomhoz szükségem van a kezdő úszásra, ezért nem szeretem a duatlon versenyeket. Nem bántam, hogy a szervezők így döntöttek. Kicsit nehezen kezdtem az elején, kellett pár száz méter mire belelendültem a futásba, de egész jól halattam. Sikerült 19 perc alatt futnom az első 5 km-t ezen a bokatörös sziklás, majd homokos terepen. Elsőnek mentem ki bringázni. Az emelkedőket igyekeztem meghúzni, de a lejtőkön nem kockáztattam, nem szerettem volna elesni. Így is fel tudtam tornászni elég jól az előnyöm. A végső 10 km futás már kifejezetten jól esett, és a győzelem is meglett! Most pár napot még Cipruson maradok, aztán a hét második felében utazom Athénba, hiszen az XTERRA Greece futammal folytatódik a sorozat."
 
Eredmények: 
1. Poór Brigitta HUN 3:02:54
2. Morgane Riou FRA 3:13:19
3. Cecilia Jessen SWE 3:23:15
4. Daz Parker UK 3:31:28
5. Marika Wagner SWE 3:32:17
HU | RO