Zerge a Terep Magyar Bajnok!

2006.12.19.
Fotók: Takács Tamás

A felkészülés...

Hát ennek a felkészülésnek is vége van. Nagy dilemma volt számomra, hogy meg tudok-e nyerni egy újabb cross OB-t 6 heti felkészüléssel. Márciustól október végéig heti 1-2 alkalommal tekertem, ebbol egyet csak a városban közlekedve. Pengeélen táncoltam párszor a felkészülésben, foleg az utolsó 2-3 hétben. Amikor résztávoztam, több napig pihegnem kellett, nem voltam hozzászokva, s elfogyott a tartásom. Emiatt futnom, kondiznom kellett, s amikor bringáztam, azt résztávosan tettem, de nem túlzásba víve, nehogy kifulladjak. A meló sem egyszeru úgy, hogy fáradtan kezdem, de persze ezt a legtöbben ugyanígy csináljátok.

A verseny...
A pálya száraz és gyors volt, elég szukre szabott kanyarokkal. Emiatt a rajt fontos szerepet kapott abban, hogy ne kelljen senkihez sem alkalmazkodni az íveken. Szerencsére ezzel nem volt gondom, elsoként kanyarodtam be az elso szuk kanyarba. Tudtam, ha az elso körben meglépek, akkor a népes U23-as versenyzok nem jönnek utánam, mert ok a saját csatájukat vívják. A felnottek pedig egymást nézegetik, köztük miért nem megy valaki. Egy ilyen rövid versenyen nem lehet sokat gondolkozni, talán a kivárás a legrosszabb taktika. Az elso 3 körben csak mentem egy egyenletes tempót, a 4.-ben észrevettem, hogy üldözoim közül meglépett Buruczki Szilárd, így megnyomtam a következo 2 kört, hogy jobban eltávolodjak. Ez könnyedén sikerült is, nem kellett kihajtanom magam egyáltalán. Igazából a versenyláz se fogott meg, amit sajnáltam is, mert nem volt kivel meccselnem. Emiatt elég alacsony volt az átlagpulzusom is: 173, ami az anaerob küszöbömhöz képest is 5-el alacsonyabb, a max. pulzusomtól pedig 13-al.
Az új Merida bringám kiválóan tette a dolgát, most igazán egy jó cross bringát gyúrtam össze, melynek minden apró porcikája egyedi igényeimhez lett összeválogatva.

Az ellenfelek...
Az abszolúlt 2. és 3. befutó U23-as korosztályból került ki Szabó Péter (Postás) és Ferenc Józsi (BVSC) személyében, a befutójuk elég izgalmasra sikeredett, nagyot esett Józsi a befutó kanyar nagyívén, így 2. lett U23-ban Szabó Péter után. Felnott kategóriában 2. lett Bogár Gabi újdonsült Cube cross-gépével, s nagy meglepetésre 3. Szórádi Balázs, aki az FTC színeiben állhatott a dobogóra.

Képek és egyéb infók Zerge honlapján!
HU | RO