Bryton Rider 460 teszt

Írta: Simon Ádám. Az eredeti cikk itt olvasható.
 
Ez az a Bryton, amit megszerettünk… vagy legalábbis én.
 
Akkortájt, amikor éppen kezdtük alapvetésnek venni, hogy szinte mindegyik elektronikus kütyünk milliónyi színben pompázik és hifi minőségben zenél (akkor is, ha amúgy semmi szükség nem lenne rá), jött a Bryton és fityiszt mutatott az akkori trendeknek.
 
8-10 évvel ezelőtt ugyanis az volt a módi, hogy a valóban hasznos funkciókat patikamérlegen mérték a gyártók, viszont ezzel párhuzamosan a külcsín egyre fontosabb lett és persze az árcédulák is egyre csak híztak. Ehhez képest a Bryton kerékpáros komputerei közül az alapmodellek is rendelkeztek olyan képességekkel (GPS, külső szenzortámogatás széles skálája, stb.), ami addig csak a felsőbb polcokon lévő kütyükre volt jellemző. Igaz, a megjelenésük - de sokkal inkább a kijelzőjük - spártai (marketinges szépítéssel: lényegretörő) volt.
 
No és persze a lényeg, hogy ezzel együtt tényleg kedvező áron lehetett hozzájuk jutni.
 
 
Idővel aztán a Bryton is a feljebb lévő szegmensek felé kezdett kacsintgatni, az új modellekben nagyobb hangsúlyt kaptak az extra funkciók és már-már úgy tűnt, hogy “a régi jó dolgokból nem maradt semmi” végérvényesen újradefiniálták magukat (értsd: nem lesz több elérhető árú és a lényegre koncentráló modell… legalábbis új nem). Ám örömmel tapasztaltam, hogy a Bryton Rider 460 visszahozza azt az élményt, amit anno megszerettünk a legelső modellekben: bőséges és valóban hasznos funkciók, igényes, kompakt és sallangoktól mentes kialakítás, slank dizájn, megbízható működés… egyedül azt a fránya 50ezres lélektani határt nem tudják tartani, bár ebben az azóta lezajlott világesemények is ludasak valamelyest.
 
Bryton Rider 460
 
 
Ha elsőként megvizsgáljuk, hogy mennyiféle külső szenzort/eszközt támogat, azzal elég jól körvonalazzuk a képességeit. Elsőként említsük meg, hogy GPS-es kerékpáros komputerről van szó (mint a Bryton összes komputere). Érdekes módon nincs jelenleg fellelhető információ, hogy mely műholdas rendszereket támogatja és nem is állítható. Ezen túlmenően Bluetooth és ANT+ kapcsolaton keresztül sebesség, pedálfordulat, teljesítmény- és pulzusmérő eszközt párosíthatunk hozzá, kerékpáros radar (természetesen akár a Bryton Gardia is kompatibilis vele), Di2 és E-váltó kompatibilis, valamint a Shimano STePS és ANT+Lev elektromos kerékpár rendszerekkel is összekapcsolhatjuk, illetve smart trénerünket is irányíthatjuk vele.
 
A cikk még nem ért véget, olvass tovább >>>
 
Rider 460 FL