Bryton Rider 750 SE - Több mint szükséges

Írta: Bognár Tamás. A Mozgásvilág.hu cikke.

 

Mit tud ma egy felső kategóriás GPS-es bringás komputer? Érdemes-e leváltani a régit erre? Mindezekre választ kaphatsz a bemutatóból!

Ugyan elmondható, hogy kütyümániás vagyok, de „km órát” csak nagyon ritkán váltok. A km óra megnevezés azért is került idézőjelbe, mert ezek már inkább computerek mint szimplán a sebesség, és pár egyéb funckió mérésére alkalmas eszközök. '93-ban amikor montizni kezdtem, a 6-8 funkciós órák már NASA technológiának minősültek, ma meg már rá sem írják, hiszen több száz funkciót is meg lehet benne találni a szoftveres alapnak köszönhetően.

Ez már több mint km óra! Inkább egy computer!

Az előd amit eddig használtam egy Bryton Rider 530T volt, amivel maximálisan elégedett vagyok de azért a 750 SE durván felülmúlja, noha sok olyan funkciót is tartalmaz, amire nincsen szükségem. Érdekes volt azt is megtapasztalni, hogy mennyit fejlődött a technika 6 év alatt, és vajon van-e létjogosultsága?

230703 R750SE 1

Az első lépések

Kezdjük az elején. A 750 SE beüzemelése gyerekjáték, gyorsan elmúlt a párosítás parám is, a Bryton app azonnal felismeri, és pár basic beállítás után rögtön használható is. Persze ha komolyabb edzéseket is akarsz vele végezni, vagy szeretnéd, hogy például a kalória számlálás pontosabb legyen, akkor a pulzus zónáidat is be kell állítanod. Ezt mondjuk leginkább akkor fogod ismerni, ha voltál már terheléses vizsgálaton valamelyik sportlaborban, ahol pontosan kimérték a zónáidat, és a laktát küszöbödet. Ezek nélkül amúgy sem beszélhetünk még alapszintű edzésről sem, hiszen vaktában repülsz. Viszont itt jön a fekete leves is, mivel az okostelóddal és a Bryton appal való kapcsolat kvázi elengedhetetlen a teljes körű működéséhez. DE! Én például sosem megyek el bringázni (sem) úgy otthonról, hogy ne lenne nálam a telóm, és ahogy a közösségi médiában akár a world tour versenyzőket is látom, ők sem mennek teló nélkül edzeni. Persze nem árt ha teljesen feltöltött telefonnal indulsz útnak.

A cikk még nem ért véget, olvass tovább!

Rider 750 SE front 2
Bryton Rider 750SE
Terméklap

230703 R750SE 4

230703 R750SE 3

230703 R750SE 5