Év kerékpárja díj két Merida bringának idén is!

A Merida ONE-FORTY és a Merida ONE-SIXTY bemutatása óta mindkét kerékpár rengeteg pozitív kritikát és díjat kapott, köztük a Design és Innováció és az Év felszerelése díjakat. Számos elismerést kaptak progresszív geometriájuk kialakításáért, jól átgondolt specifikációjukért és kiváló pályakezelésükért. A két kerékpár legújabb eredménye a nagy "Év kerékpárja" díj elnyerése, amelyre minden kerékpármárka vágyik. Az MBUK és a Bikeradar magazinok által végzett teszten, ahol a Merida ONE-SIXTY 6000 az "Év Enduro kerékpárja", a Merida ONE-FORTY 700 pedig az "Év Trail kerékpárja" díjat nyerte el. Az Év Kerékpárja verseny az év legnagyobb csoportos tesztje, ahol közel 32 kerékpárt teszteltek egymás mellett és összehasonlító jelleggel több tesztkategóriában. Tudomásunk szerint ez az első alkalom a verseny történetében, hogy egyetlen kerékpármárka, egészen pontosan a Merida nyerte meg az Év kerékpárja teszt mindkét fő kategóriáját. Ez kiváló eredmény a Merida, mint márka számára, és megerősíti, hogy a Merida mtb-k mennyire versenyképesek, jól megépítettek és átgondoltak, különösen a ONE-SIXTY az enduro és a ONE-FORTY a trail kategóriában.
 
Íme, mit írt az MBUK a Merida ONE-SIXTY 6000-ről, amikor az Év Enduro Kerékpárja címet adták át:
"Végül a Merida tulajdonságai győztek meg minket - az arányok, a felfüggesztés és a kiváló érzés, amit éreztünk rajta. Azzal, hogy mennyire jól éreztük magunkat amikor a Dolceaqua legnehezebb ösvényein kínoztuk, éles sziklákon csúszva és mindenhová sodródva, a Merida érdemelte ki ezt a győzelmet."
"A One-Sixty nem tétovázik, ha extrém helyzetbe kerül, épp ellenkezőleg. Az érzés, hogy kapcsolatban vagy vele, és a stabil geometria még gyorsabbá tesz."
"A lenyűgöző geometria, a kiegyensúlyozott felfüggesztés és a tisztességes felszereltség együtt egy nagyon izgalmas és nagy teljesítményű kerékpárt eredményez."
 230609 one-sixty
 
Íme, mit írt az MBUK a Merida ONE-FORTY 700-ról, amikor az Év Trail Kerékpárja címet adták át:
"A dombon a Merida tűnt ki vezérként. Ügyelnünk kellett arra, hogy a felfüggesztés zárt legyen, de még a legfinomabb sebességváltások is határozott pedálozásba torkolltak, így ez volt a leghatékonyabb kerékpár az emelkedőn."
"A lejtőkön a Merida ismét lenyűgözött. A hosszú kinyúlás, a mérsékelten laza villaszög, a tisztességes gumiabroncsok és a masszív, de kényelmes villa ideális alkatrész-kombinációt alkotnak a kemény lejtmenethez. A One-Forty-t úgy hangolhatod, hogy az a fajta precíz kerékpár legyen, amelyik a következő kijáratra vadászik, és hagyja, hogy a felfüggesztés és a gumik elvégezzék a munka többi részét. De átugorhatsz egy gyökeret is, majd lecsúszhatsz néhány kanyarral, ilyenkor megsimogatja az egódat, és hagyja magát az általad választott vonal mentén vezetni."
"Kiváló forma, kiváló felfüggesztés és kiváló ár-érték arány, nehéz csomag, amit nehéz felülmúlni."
"De nem tartott sokáig eldönteni, hogy a Merida One-Forty 700 mtb-nek adjuk a díjat. Egy trail bike-nak ugyanolyan jól kell másznia, mint amilyen jól ereszkedik (legalábbis a kevésbé durva ösvényeken), és a One-Forty vitathatatlanul jobban teszi ezt, mint bármelyik bringa a tesztben, miközben kiváló ár-érték arányt nyújt."
 
230609 one-forty
 
A Merida ONE-FORTY és a Merida ONE-SIXTY kerékpárok a márkakereskedői hálózaton keresztül kaphatók. A teljes teszteket a Bikeradar kiadványában olvashatod.