Matej Mohorič világbajnoki Silex bringája

Egy különleges SILEX bringát készítettünk Matej Mohorič 2023-as UCI Gravel Világbajnokságon aratott győzelmének megünneplésére
 
Matej Mohorič tavalyi döntő győzelme az akkor még meg sem jelent SILEX kerékpárral igazi mérföldkő volt versenyzői karrierjében és a MERIDA terméktörténetében. A SILEX, amely 2018-as bevezetése óta a MERIDA kínálatának egyik legfontosabb kerékpárja, a Bikepacking-et és az Adventure-kerékpározást tartja szem előtt. Sokoldalúsága azonban akkor került igazán előtérbe, amikor Matej győzelemre vitte néhány nappal azelőtt, hogy bemutatták az új változatát a világ kerékpáros sajtójának.
Egy ilyen fontos győzelemmel a tarsolyunkban visszatértünk a tervezőasztalhoz, és egy különleges, egyedi SILEX-et készítettünk, hogy megünnepeljük ezt a kiemelkedő eredményt.
A gép a híres világbajnoki öt színt viseli, de spirál alakban, a felső csövön és a villa belsejében elhelyezve. A spirál ahelyett, hogy lekerekített lenne, éles élekkel és egyenes vonalakkal rendelkezik, ami az új SILEX modern dizájnját tükrözi. Ezen kívül a kerékpár hátsó része kőre hasonlító fényezést kapott, ami a SILEX szó jelentését képviseli (a SILEX latinul követ, kavicsot vagy tűzkövet jelent).
További dizájnelemek közé tartozik a MOHO becenév aláírás a villa lábán és a bagoly a felső csövön. A bagoly és "szerszámai" fontos jelentőséggel bírnak Matej számára, és kulcsfontosságú részét képezik ennek a formatervnek. A bagoly és az alatta lévő tankönyv a tanulékonyságot, a bölcsességet és a tudományt szimbolizálja. Kulcselemek, amelyek közel állnak Matej szívéhez. Továbbá a gereblye a farmon való szerény neveltetésére utal, az elegáns sétabot pedig Matej divat és stílus iránti szeretetére. 
Végül, közvetlenül a középrész felett a kerékpáron szerepel Matej teljes neve, a győzelem helye és távolsága, valamint a fontos #RIDEFORGINO hashtag, amely Matej és az egész Team Bahrain Victorious számára kulcsfontosságú üzenet.
 
Matej, aki a kezdetektől fogva részt vett a projektben, elmondta, hogy szereti a SILEX-et és annak egyedi festését:
"Imádom az új SILEX-emet, mindent, ami vele kapcsolatos. Minden egyes alkalommal, amikor vezetem, eszembe juttatja, hogy miért kezdtem el kerékpározni, és hogy ez mennyire boldoggá tesz. A REACTO-mat is szeretem, de néha már-már úgy tekintek rá, mint a munkaeszközömre. A SILEX más. Szórakozásból és kalandvágyból tekerek kavicson, és ez a kerékpár új érzelmeket vált ki belőlem. Nemcsak a koncentrációt és az elkötelezettséget, hogy a lehető legjobb sportoló legyek, hanem a bringázás tiszta örömét is, és azt, hogy úgy érzem, élek és kapcsolatban vagyok a természettel. Büszke vagyok arra, hogy én lehetek a jelenlegi világbajnok, és alig várom, hogy megmutathassam a gyönyörű festést az idei Gravel versenyeken. Ez igazán izgalmas!"
 
Matej SILEX-ét az év során a kiválasztott Gravel versenyeken láthatod majd akcióban.
Kérjük, látogass el a típusnak dedikált micro oldalunkra, ahol további részleteket találhatsz a SILEX koncepcióról:
 
240304 MM Silex 01
240304 MM Silex 02
240304 MM Silex 03
240304 MM Silex 04
240304 MM Silex 05
240304 MM Silex 06
240304 MM Silex 07
240304 MM Silex 08
240304 MM Silex 09
240304 MM Silex 10
240304 MM Silex 11