Milyen elektromos kerékpárt válasszak?

Írta: Bognár Tamás. A Mozgásvilág.hu cikke.
 
Elektromos kerékpárt választani nem egyszerű folyamat még akkor sem ha a hagyományos bringák terén elboldogulsz. Ebben az útvesztőben próbálunk segíteni ebben a cikkben.
 
Ha azt gondoltad, hagyományos kenyérgőzös kerékpárt nehéz választani a sokféle kategória miatt, akkor ezt még megfejelheted minimum 3-4 változóval az ebike esetén. Ezen cikk keretein belül megpróbálunk utat mutatni a káoszban, ami persze nem helyettesíti az ebike specialista kerékpárboltok személyre szabott tanácsadását, de talán felkészültebben tudsz időpontot kérni, ha ezekkel tisztában vagy.
 
Azt hitted elektromos kerékpárt választani egyszerű? Az lesz!
 
Az emberek többsége úgy választ kerékpárt, hogy melyiknek tetszik a színe, vagy kinézete. Bízunk benne, hogy ha minket olvasol, akkor ennél azért tájékozottabb, és tudatosabb felhasználó vagy. Mindig azt mondjuk, hogy először lődd be a felhasználási területet, az elektromos rendszert, és a felszereltséget, ami ideális lenne neked és csakis ezután nézd meg az árcédulát. Miért? Azért mert ha az ár alapján indulsz ki, akkor tévútra vihet. Simán előfordulhat, hogy arra a bringára, ami ideális lenne neked, nincsen pénzed, de legalább tudod miből kell kiindulni. Ekkor elgondolkodhatsz rajta, hogy gyűjtesz még, lízingeled, vagy esetleg a használtpiacon nézel körül. Amennyiben a TE pedelec kerékpárod 3.000.000 forintba kerül, de 800.000-et szántál volna rá maximum, akkor azt is láthatod, hogy az ideális kerékpárnak, és a lehetőségeidnek nem lesz közös metszete, így egyszerűbb lemondani róla, mint éveken keresztül egy drága, de a célra alkalmatlan kerékpárt használni. És bizony egy elektromos kerékpár nem olcsó. Félmillió alatt semmi sincsen, de egy minőségi nyomatékszenzoros, középmotorosért már hétszámjegyet kell ma fizetni, a határ pedig a csillagos ég, azaz valahol 6 millió fölött végződik. Ez hazánkban határozottan sok pénz.
 
A Merida Concept Store kínálata ebike fronton is hatalmas
 
A cikk még nem ért véget. olvasd tovább!
 
Az elektromos kerékpárokat itt találod honlapunkon