Northwave Rockster gravel cipő teszt

A Bikemag cikke. Írta: Németh Balázs.

 

A gravel nem csupán egy divatos szlogen, amely a vásárlót egy újdonsült kerékpártípus irányába ösztökél. Eme magyaríthatatlan szegmens mára hamisítatlan irányzattá vált, szervezett túrákkal, speciális alkatrészekkel, kiegészítőkkel, inspiráló világszemlélettel. A technikai rafinéria mellett a gravel-image része a lezser, funkcionális ruházat, az újra gondolt váztáskák, férfiaknál a múltidéző arcszőrzet, illetve esetünkben a fentikkel összhangot formáló kerékpáros cipő.

210614 Rockster 1

Gravel bringázáshoz gravel ruházat

Hogy szükség van-e a mozgalom identitását erősítő kellékekre, az nyilvánvalóan vita tárgya. A gravel-érzés a hozzá igazított spéci tartozékokkal lesz-e teljes, vagy lehet talán a trendtől elütő bicajon, felszereléssel, más felhasználáshoz kínált szerkóban ugyanazt átélni? Pontosan mit jelent gravel kerékpárosnak lenni? Ezek nem egyszerű kérdések, és a kiindulópont minden bizonnyal a „műfaj” pontos meghatározása, amivel kollégáim több cikkben foglalkoztak (pl. a „gravel-vs-cyclocross dilemmára” és a „gravel bicajok felszereltségére”).

210614 Rockster 2

A gravel vázgeometrián és a dedikált alkatrészcsalád létjogosultságán bőven van csámcsogni való, ráadásul most egy pár gravel-specifikus cipő is érkezett kipróbálásra. Ez a vadonatúj Rockster a hazánkban jól ismert Northwave márkától. Mi különbözteti meg a Rockstert az ilyen-olyan felhasználásra kínált tengernyi bicajos cipőtől? Valljuk be, nincs benne forradalmi újítás, leginkább egy hibridmodellnek mondanám, amely a különböző már bevált megoldásokból csipeget, szabadon kölcsönözve modern cipőtechnikát az országúti, az MTB és a túra/fitnesz szegmensből.

A cikk még nem ért véget, olvass tovább!

210614 Rockster 3
Northwave Rockster
Terméklap