UMF forgatás Miskolcon

Forogtak a bringások és a kamera a miskolci Factory Arénában. UMF nemzetközi dirt szekciójának képviselői Nagy Gizmo Attila mellett Lars Kleuters (dirt, street), Clemens Caudela (dirt,street) Németországból, Roland Harrer (bmx) Ausztriából érkezett a forgatásra.
Baki Ádám, Kovács Márk és Szántó Tamás egy eddig nem látott szemszögből készített bringás filmet.

UMF forg 7

Baki Ádám ,,Pixel’’ kérdésemre elárulta, hogy egy olyan rövidfilmet készítenek, amely arra lesz kiélezve, hogy a bringások a levegőben töltött ideje alatt, szabad szem számára nem látható mozdulatokat is a közönség elé tárják. Ehhez egy speciális Weiscam kamerát és a szükséges stúdiót állítottak fel a streetpark területére. A kamera különlegessége, hogy az általános 25 kép/másodperc helyett akár 1000 filmkockát is tud készíteni másodpercenként, amely segítségével egy reumás csiga sebességére lassítható a felvétel és a legkisebb mozdulat is pengeélesen látható.

UMF forg 4

A pályát gondosan berendezték a két napos forgatásra, így kezdődhetett is a munka. A világítást a Light Odyssey csapata biztosította, a kamerát Baki Ádám (Pixel) és Kovács Márk kezelte, a kameratechnikus pedig Szántó Tamás volt. A forgatás werk filmje hamarosan elérhető lesz a BringaTv jóvoltából.

UMF forg 5

Az egész csarnokot elborították a nagyfeszültségű kábelek, statívok, fényszórók, ponyvák. Mire minden technikát sikerült összehangolni, a ridereknek is volt bőven idejük bemelegíteni. A forgatóstáb jelzésére 1-1 bringás lódult neki az ugratónak és a legjobb trükkjeit vetette be újra és újra. Nagyon kemény feladat elé kerültek a bringások, hiszen reggeltől estig a maximumot kellett kihozni magukból. Folyamatosan nyomták a szupermeneket, 360-kat, szaltókat… le a kalappal előttük.

UMF forg 2

A film várhatóan március közepén kerül bemutatásra.

 
Bővebb info itt:
 
Fotók : Nádházi László és Primusz Péter
 
 UPDATE: PIXEL maga ír a munkáról, a kameráról saját blogjában: 
http://www.every7years.net/?cat=9&lang=hu
 
UMF forg 6
 
UMF forg 3
 
UMF forg 1