Visszatér a Tour de Hongrie egyik nagyágyúja!

A TDH.hu cikke, az eredeti, teljes cikk itt olvasható.
 
Két szakaszgyőzelmet és egy zöld trikót is szerzett már hazánkban a Team Bahrain Victorious, mely negyedszer vehet részt a Magyar Körön.
 
 
Bahrein első profi kerékpáros csapatát 2016-ban hívta életre Nasser bin Hamad Al Khalifa, a királyi család tagja, az ország ifjúsági- és sportminisztere. Az ambiciózus projekt részeként a klub már első szezonjában is háromhetes győzelmekért igyekezett harcba szállni, ennek érdekében pedig le is igazolták a Giro d’Italia akkori címvédőjét, a négyszeres Grand Tour-bajnok Vincenzo Nibalit. Bár a célkitűzést azóta sem sikerült elérni, a csapat versenyzői már hatszor is dobogón ünnepelhettek a Giro, a Tour de France vagy a Vuelta végén. A klub emellett kétszer is megnyerte a Milano-Sanremót, de győzött a Lombardián, a Fleche Wallone-on és a Paris-Roubaix-n is.
 
 
2023 keserédesre sikerült a Bahrainnél: bár 12 WorldTour győzelmet arattak és hatodikként zártak az UCI világranglistáján, egy tragikus bukásban elvesztették fiatal reménységüket, Gino Mädert. A svájcira aztán könnyfacsaró körülmények között, három szakaszgyőzelemmel emlékeztek meg a Tour de France-on, alig egy hónappal később.
 
 
Az átigazolási időszakban főleg a távozók kapcsán vált sajtótémává a Bahrain: a kétszeres háromhetes szakaszgyőztes Heinrich Haussler visszavonult, a Giro d’Italia kétszeres összetett dobogósa, Mikel Landa a Quick-Stephez szerződött, az elmúlt szezon legnagyobb felfedezettjére, a Girón a legjobb sprinternek járó ciklámen trikót is kiérdemlő Jonathan Milanra pedig a Lidl – Trek csapott le. Helyükre eddig kevésbé ismert fiatalokat szerződtetett a Bahrain, aggodalomra azonban továbbra sincs ok a klub háza táján. Továbbra is itt teker majd a friss gravel világbajnok, Milánó-Sanremo győztes Matej Mohoric; a háromhetes összetett dobogóval rendelkező Damiano Caruso-Jack Haig kettős; a Liége-Bastogne-Liége korábbi bajnoka, Wout Poels; vagy az idei Tour de France hatodik helyezettje, Pello Bilbao.
 
A cikk még nem ért véget, olvass tovább >>>