Vizdák Jani tesztelte a Ninety-Six 9000-et

Írta: Vizdák Jani. Az eredeti cikk a Trailhead.hu-n olvasható.

 

Az a megtiszteltetés ért, hogy kishazánkban elsőként tesztelhettem a Merida megújult Ninety-Six 9000 es csúcs gépét. Igazi csemege. Ami bár a 2.7 milliós árával abszolút verseny célokra született, de a karaktere alapján bárkinek merném ajánlani, az agresszív XC/light trail felhasználási vonalon.

A váz a Merida CF5-ös, jobbik fajta karbonja, jelentsen ez bármit is. Nekünk a lényeg ebből, hogy könnyebb merevebb erősebb, szóval jobb…  A legnagyobb újdonsága, hogy napjaink trendjének megfelelően itt sincs hátul, a hátsó tengely közelében valódi forgáspont, hanem maga a karbon vázanyag hajlik ezen a részen. Szándékosan a carbon rugalmasságát használják forgás”pont”nak.

Ritkaság számba megy, de két kulacstartó van rajta, ami csak XC versenyen felesleges, de amúgy mindenhol máshol nagyon jó dolog, kurva nagy piros pont jár érte. Illetve van egy rögzítési lehetőség a felsőcső alján a fejcső mögött egy javító szettnek (pótbelső, patron, kisszerszám), én azt is díjazom.

Bowdenek integráltak, váz boostos, ezek alap dolgok ma már, de ami igazi nagy öröm, hogy újra feltalálták a csövön a lyukat, persze nem csak a Merida, hanem sokan mások is, és végre nem kell véget nem érő küzdelmet folytatnunk a pressfitt középcsapággyal. Újra menetes középrész tündököl benne. Komolyan párás lett a szemem, mikor megláttam, nincs több recsegés és újra könnyen lehet szerelni. Köszönöm a bringás társadalom nevében is. A pressfitt feltalálóját meg remélem azóta száműzték valami szigetre.

A rugózásról és csillapításról a FOX Factory rugóstagja gondoskodik. De hogy?!!!! Lejjebb írok róla részletesen, most csak annyit, hogy egy csoda… Természetesen kormányról zárható, ráadásul úgy, hogy egyetlen gombocska finom megnyomásával egyszerre zár a teleszkóppal. Ez lehet elsőre nem tűnik akkora dolognak, de igen is az. Egy versenyzőnek a gyors lockolás másodperceket jelenthet egy verseny végére. Nagyon gyorssá teszi, hogy ha ki akarsz állni a nyeregből, egy nagyot gyorsítani, vagy jön egy lendület domb, akkor megfelelő pillanatban egy tizedmásodperc alatt minden zárva egy könnyed mozdulattal, és csak nyomni kell… A nyitásról pedig egy gripshift szerű bigyó elforgatásával gondoskodhatunk, ugyanígy egyszerre. Ha nagyon bele akarok valamibe állni, akkor ez forgatható markolat lock lehetne picivel nagyobb átmérőjű és lehetne egy picivel kevesebb elforgatás a nyitás, de ez már tényleg csak a 98% javítása 100%-ra. De valamibe muszáj kicsit beleállni.

A cikk még nem ért véget, olvasd tovább!

 

RC_9000_telgld_MY2021.jpg

2021 Merida Ninety-Six RC 9000
Terméklap