THE NEW eONE-FORTY

MENJ MINDENHOVÁ. ÚJRA ÉS ÚJRA!
 
Elég strapabíró a hegyekben, elég sokoldalú a városi dzsungelben. Egyre több bringás keres olyan teljesítményű eMTB-t, amely a terepen is teljesít, de sokoldalúan használható, ha kevésbé "extrém" feladatok, például ingázás, bevásárlás és általános közlekedés szerepel a napirenden.
 
Az új eONE-FORTY pontosan ezt nyújtja - mindennapi használhatóságot és finomhangolt terepjáró képességeket. A sárvédők, csomagtartók, állványok és lámpák egyszerű felszerelhetősége, amely a teljesen felszerelt EQ modellek alapfelszereltségéhez tartozik, kiemeli az új eONE-FORTY sokoldalúságát. Az e-mountainbike az évek során felnőtt. Ezt szem előtt tartva alaposan átnéztük a teljes e- össztelós kínálatunkat, és teljesen átdolgoztuk. A tesztelt és díjnyertes, rásegítés nélküli ONE-SIXTY és ONE-FORTY által erősen befolyásolt új e-össztelós termékcsaládunk a bevált innovációk, a dobozon kívüli gondolkodás és a kerékpár kezelést javító technológiák hosszú listáját hozza magával.
 
eOneForty_01.jpg
 
A TEREPJÁRÓ E-BIKE TÖKÉLETES MEGTESTESÍTŐJE.
 
Tulajdonságok és jellemzők széles listáját osztja meg az eONE-SIXTY unokatestvéreivel, de szándékosan eltér tőlük, hogy a MERIDA kínálat egyik legsokoldalúbb e-bike-ját alkossa. Az eredeti eONE-SIXTY-ról megtanultuk, hogy nem minden e- össztelós kerékpár tölti minden percét komoly pályákon és ösvényeken, hanem gyakran találja magát a városi dzsungelben, ahol a jól megválogatott felfüggesztés, a bőséges tapadás és a kényelmes geometria szórakozást és magabiztosságot nyújt. Az új eONE-FORTY folytatja elődje úttörő munkáját, és ott folytatja, ahol abbahagyta. Hosszú rugóutat, modern és kiegyensúlyozott geometriát, erős és könnyen kezelhető Shimano STePS motorokat, nagy akkumulátorkapacitást és még sok hasznos kiegészítőt kínál, amelyek az eONE-FORTY-t felkészültté teszik bármilyen dzsungelre, legyen az városi vagy erdei.
 
eOneForty_02_1.jpg
eOneForty_02_2.jpg
eOneForty_02_3.jpg
eOneForty_02_4.jpg
eOneForty_02_5.jpg
 
Az eONE-SIXTY-hez hasonlóan a rugóútja elöl 150 mm-re, hátul 143 mm-re nőtt, és bár általában 29"-os kerekeken gurul (innen kitöröltem egy szerintem felesleges részt), a kerékpár a FLIP CHIP segítségével könnyen átalakítható "mullet" beállításra. Ekkor a hátsó rugóút 151 mm-re nő. A könnyen kivehető belső akkumulátor kapacitása 750 Wh, amely 360 Wh-val* bővíthető. A 630 Wh-s elődjéhez képest az akkumulátor teljes kapacitása közel 80%-kal nőtt. A teljesen alumínium váz nagyszerű ár-érték arányt kínál, miközben a merevség és a tartósság megmarad. Az eONE-FORTY hátsó háromszöge kapott egy extra forgáspontot, hogy megkönnyítse a csomagtartók és sárvédők használatát, tovább hangsúlyozva a kerékpár mindennapi sokoldalúságát. Könnyű alkatrészeket és gyorsan gördülő gumiabroncsokat is felszereltünk, hogy a tempó és a szórakozás magas szinten maradjon, bármilyen terepen is jársz.
 
*A hatótávnövelő külön kapható. Az eONE-FORTY 400 630 Wh-s akkumulátorral rendelkezik, és nem képes a hatótávnövelésre.
 
eOneForty_03.jpg
 
FEJLETT eMTB RUGÓZÁS
 
Az új eONE-FORTY felfüggesztési platformja szorosan kapcsolódik a FASTrugózási rendszerhez, amelyet először a ONE-SIXTY és ONE-FORTY platformokon láttunk, de tovább hangoltuk az eMTB-k igényeihez. Méretspecifikus kinematikát és progressziót kínál, a vázméretet nem csak a felhasználó magasságához, hanem a bringázási stílusához is igazítva.
 
eOneForty_04_1.jpg
eOneForty_04_2.jpg
eOneForty_04_3.jpg
 
A mi e-SUV-unk FLIP CHIP-pel is rendelkezik, amely lehetővé teszi a hátsó kerékméret megváltoztatását a geometria változása nélkül. Míg a gyors gördülés és a maximális stabilitás érdekében általában egy teljes 29-es szettet használunk. Amikor viszont egy kicsit "élénkebb" kezelhetőségre van szükség, kisebb 27,5"-os hátsó kerék is beszerelhető, hogy még inkább életre keltse a kerékpárt. 
 
Végül, hogy a magasabb (és ezért általában nehezebb) és a kisebb, könnyebb bringások is hozzáférhessenek a teljes rugóúthoz, a rugózási karakterisztika méret-specifikus lett. Tehát a progresszió a vázméret növekedésével emelkedik, és ezért méretfüggő.
 
eOneForty_05.jpg
 
A GEOMETRIA A LEGFONTOSABB TÉNYEZŐ A KERÉKPÁR KEZELÉSÉBEN, MIND AZ ÖSVÉNYEN, MIND A VÁROSI DZSUNGELBEN.
 
Az új geometriát erősen inspirálta a tesztelt és díjnyertes ONE-FORTY, amely lenyűgöző mászóképességet, kényelmet és magabiztosságot kínál az ösvényeken. Az új geometria progresszívebb, hosszabb reach-el, laposabb fejcsőszöggel és meredekebb nyeregvázcsővel, de az e-kerékpárokhoz optimalizálva.
 
Ha összehasonlítjuk a rásegítés nélküli ONE-FORTY-t az új eONE-FORTY-val, méretről méretre, a Reach (a geometriatáblázatban "R" jelöléssel) valamivel rövidebb, mivel a stabilitás inkább az e-bike extra súlyának köszönhető, mint a hosszú tengelytávnak, míg a rövidebb Reach a nehezebb kerékpárral való manőverezhetőséget segíti. Az eONE-FORTY előző generációjához képest csökkent a Stack (a geometriatáblázatban "S" jelöléssel) magasság, így a kerékpár sportosabb üléspozíciót választhat, alacsonyabb kormány magassággal. A ONE-FORTY-hoz hasonlóan úgy gondoljuk, hogy jobb, ha a kerékpár kényelmének és kezelhetőségének maximalizálása érdekében kormánycsapágy hézagolókkal vagy egy magasabbra emelt kormánnyal emelhetjük a Stack-et, mintha a magas fejcsőnél kellene maradnunk és nem tudjuk leengedni a kormányt, ha sportosabb pozícióra vágyunk.
 
eOneForty_06.jpg
 
VÁLASZD KI A STÍLUSODNAK MEGFELELŐ MÉRETET
 
Az új eONE-FORTY modellek, amelyek mára már a teljesítményorientált mountain bike kínálatunk alapdarabjai, a jól bevált AGILOMETER méretezés egyszerűsített változatát alkalmazzák. A hosszú utas Dropper nyeregszárak és az alacsony átlépési magasság lehetővé teszi a kerékpárosok számára, hogy a bringa méretét a kezelési preferenciák, nem pedig a testméret alapján válasszák ki. Az XShort vázak 125 mm-es, a Short 150 mm-es, a Mid és Long vázak 200 mm-es, XLong váz pedig 230 mm-es Dropper nyeregszárral rendelkezik. A hosszú rugóút stabilitásától kezdve a rövid rugóút manőverezhetőségéig és a felegyenesedett kerékpáros pozícióig minden lehetséges. A méretváltozások S, M, L helyett Short, Mid, Long stb. az új méretezési rendszert tükrözik.
 
KÉSZEN ÁLL A VÁROSI DZSUNGELRE
 
Az ingázástól a bevásárlásig, a fitnesz túráktól az eMTB tekerésekig, a szuper sokoldalú eONE-FORTY mindenre készen áll. A hagyományos hátsó forgáspont megkönnyíti a sárvédők és hátsó csomagtartó felszerelését, míg a hátsó kitámasztó és a világítás a mindennapi sokoldalúságot fokozza. Az eONE-FORTY EQ modellek alapból teljesen felszereltek, és készen állnak a mindennapi feladatokra.
 
eOneForty_07_1.jpg
eOneForty_07_2.jpg
eOneForty_07_3.jpg
eOneForty_07_4.jpg
eOneForty_07_5.jpg
 
TRAIL MOUNT
 
Az eONE-FORTY vázakhoz hozzáadtuk a TRAIL MOUNT-ot, hogy további tartozékok, szerszámok és pótalkatrészek rögzíthetők legyenek a kerékpárhoz. Ez egy további rögzítési pontot biztosít a felső cső alatt.
 
eOneForty_08.jpg
 
WIRE PORT
 
Minden kábel, beleértve a váltó-, fék- és Dropper kábeleket is, egy speciálisan kialakított kormánycsapágy záró kupakon keresztül jut be a vázba, ami rendezett cockpitet teremt és csökkenti a kábelek zörgését. A bevált WIRE PORT rendszer megtalálható az országúti, hegyi, gravel és fully kerékpárok többségén. Mostantól ACROS Block Lock kormánycsapágyakat használunk, hogy megakadályozzuk a kormány elfordulása által okozott sérüléseket vázon.
 
eOneForty_09.jpg
 
VÁZVÉDELEM
 
További vázvédelmet, például fóliát, gumi láncvillavédőket és alsócsővédőt adtunk hozzá és kifejezetten azért helyeztük el, hogy a kerékpár jól nézzen ki, miközben keményen dolgozik a városi dzsungelben és hogy csökkentse a kőfelverődéseket és azok zaját. A váz és a bringás további védelme érdekében többféle sárvédő felszerelhető, beleértve a ONE-FORTY-n látható hosszú hátsó sárvédőt vagy a klasszikus teljes sárvédőt.
 
eOneForty_10_1.jpg
eOneForty_10_2.jpg
eOneForty_10_3.jpg
 
SRAM UDH
 
A SRAM UDH váltófül a modern hegyikerékpárok alapfelszereltségének számít, könnyen hozzáférhető, segíti a váltást, és készen áll a legújabb SRAM Transmission hajtásláncokkal való együttműködésre.
 
eOneForty_11.jpg
 
eOneForty_12.jpg
 
KATEGÓRIAELSŐ TELJESÍTMÉNY ÉS KIFINOMULT FUNKCIÓK
 
A Shimano STePS meghajtási rendszerek piacvezetők az e-kerékpárok világában. Sima, megbízható és rendkívül hatékony erőátvitelt kínálnak, emellett képesek kombinálni a különböző akkumulátor- és vezérlőelemeket a tökéletes e-kerékpár meghajtás megalkotásához. A kerékpársport egyik legbefolyásosabb és legelismertebb alkatrészgyártójaként a Shimano minden tervezési és mérnöki erejét a STePS termékcsaládba fektette, hogy az e-tube projekt alkalmazáson keresztül páratlan megbízhatóságot és csatlakoztathatóságot biztosítson. A jól kiépített globális szervizhálózatnak köszönhetően, abban a valószínűtlen esetben, ha valami mégis elromlana, világszínvonalú támogatással rendelkeznek.
 
eOneForty_13_1.jpg
eOneForty_13_2.jpg
 
Ezt szem előtt tartva az új eONE-FORTY-t a legújabb EP801 motorokkal szereltük fel, lehetővé téve, hogy ügyfeleinknek a tökéletes motor, akkumulátor és alkatrészek kombinációját kínáljuk minden egyes elektromos, fully kerékpárunkhoz. A kompakt Shimano hajtásláncok lehetőséget nyújtanak arra, hogy nagyszerű geometriával, kategóriaelső teljesítménnyel és kifinomult funkciókkal rendelkező kerékpárokat építsünk.
 
A STePS hierarchia csúcsán az EP801 a teljesítményorientált hegyikerékpárosokat célozza meg. A 85 Nm maximális nyomatékkal és a finomra hangolt motorbeállítással az EP801 tökéletesen illeszkedik az e-össztelós kínálatunkba. Elődjéhez, az EP8-hoz képest 85 Nm maximális nyomatékot biztosít nagyobb csúcsteljesítmény mellett (500 W helyett 600 W), így nagyobb támogatást nyújt amikor szükséges. A súlyt 2,6 kg-ra csökkentettük magnézium ház alkalmazásával.
 
ÜDVÖZLÜNK A MERIDA eTRILOGY VILÁGÁBAN
 
Amikor az eredeti eONE-SIXTY megjelent, segített bevezetni a Performance E-Mountainbikeok új világát. Hihetetlen kezelhetőségével, magabiztos lejtőző és lenyűgöző mászó képességével többszörösen díjnyertes eMTB termékcsaláddá nőtte ki magát.  De eljött az ideje, hogy továbbfejlesszük, ezért bemutattuk az eONE-SIXTY CF, eONE-SIXTY LITE és eONE-FORTY LITE eTRILOGY-t. Mindegyik a legújabb technológiát, méretezést és geometriát használja, amelyeket először a ONE-SIXTY termékcsaládban láthattunk, de mindegyik e-bike-ot úgy alakítottuk ki, hogy megfeleljen az adott bringás csoportnak. A karbonból készült eONE-SIXTY CF teljes rásegítést nyújt alacsony súllyal kombinálva a maximális agilitás érdekében, az eONE-SIXTY LITE hatalmas választékot kínál enduro-kész csomagban, az eONE-FORTY pedig egyesíti a terepjáró képességeket és a mindennapi sokoldalúságot, így a felhasználók még inkább megtalálhatják a saját bringázási stílusuknak legmegfelelőbb eszközt.
 
Nézd meg az eONE-SIXTY/eONE-FORTY fejlesztési videónkat, hogy többet tudj meg céljainkról és az eTRILOGY létrehozásának motivációjáról.
 

 
eOneForty_14_1
eOneForty_14_2
eOneForty_14_3
eOneForty_14_4
eOneForty_14_5