Bükk Maraton 2007.


Eredeti terv úgy szólt, hogy itatnak az elso frissítonél, aztán mennek bringázni (ok ezt kicsit másképp csinálják)


Gyors rajtszám átvétel, bringa összeszerelés, melegítés után beszólítás középtávra. És lám a második verseny, ahol az elit noket szólítják elore. Jó rajtolás után pár másodperccel már vagy 20-30 fiú került elénk. Az elso emelkedo kezdeti pár kilométere aszfalt úton vezetett, ahol számomra meglepetésként nem volt orületes tempó, így együtt mindenki nagy bolyban ért fel, tért át a murvás útra. Simon Emese nagyobb tempóval kezdett neki a kavicsos emelkedonek. Juhász Krisztit láttam még magam körül, így egy kicsit rákapcsoltam, Emesének azonban csak az egyenesekben láttam a hátát, majd ott sem.

 

Aztán közeledett az elso itató –bíztam benne, várnak már a fiúk az új kulaccsal, órámra néztem, és elkezdtem aggódni, hogy korábban érek oda, mint saccoltuk. Ez így is történt. Na jó, akkor biztosan sietnek, hogy a következo itatónál elérjenek – gondoltam magamban – de ott sem voltak. Ennek ellenére nem álltam meg kulacsot tölteni, mert újabb gondolatom támadt: biztosan egyszerre a 3. frissítohöz mentek, hogy ott tutira elérjenek – ráadásul ez a két frissíto csak pár km-re van egymástól.

 

Utolsó nagyobb emelkedo tövében ismét feltunt Emese, megdobbant a szívem, uzsgyi utána. Kezdeti nekilendülés után éreztem, pörgetosre kell váltanom, mert csúnya vége lesz… és egyre távolabb kerültünk egymástól. Harmadik frissíto: senki sehol – Hát ezek a fiúk…

 

Végül itt sem álltam meg, mert bíztam benne, hogy behozható hátrányom… de mégsem.

 

Így lettem második, és álltam eloször Magyar Kupán a dobogó második fokán.

 

Az idojárás kedvezett, és a pálya sem volt túl nehéz, így aztán volt nagy „bódottág”.

 

Segítoim, célba érkezésem után vagy 1,5 órával megfáradva tértek vissza a rajt-cél területet adó Berva-völgybe – miután bebarangolták Bél-kot, készítettek sok csodaszép tájképet.

 

Mint kiderült nem jártak messze az elso frissítotol, már csak kb. 1 km-t kellett volna megtenniük J

 
 

Merida Team eredmények:

 

Elit no (55km):

Módos Gabriella: 2.hely
 

Elite Férfi U19:

Soós Tamás: 4.hely

 

Master II Férfi:

Adorján Sándor: 2.hely