Northwave Clan – Hiánypótló extrém flat cipő

A Bikemag cikke. Írta: Márkus János
 
Szereted a durva ösvényeket, de nem vagy az spd pedál barátja? Akkor neked a Northwave Clan flat cipőjét találták ki, ami az extrémen jól tapadó talpának köszönhetően garantáltan a pedálon tart spd kötés nélkül is, és a merevítések, erősítések megvédik a lábad, ha egy nagyobb kőnek vagy faágnak ütköznél.
 
2019-től a Northwave palettáján két flat cipőt is találhatunk, innentől fogva az olasz gyártó olyan bringásoknak is kínál cipőt, akik szívesebben használnak platform (nem spd) pedált és igénylik a hozzátartozó kerékpáros cipőt. A két új modell a Tribe és a Clan, melyek közül a Tribe az, ami akár városi és montis/trail cipőként is megállja a helyét (a tesztünket itt olvashatjátok róla), a Clan pedig az extrém vonalon kerékpározóknak készült.
 
 
Az extrém szakágak képviselői nem mind szeretik a patentpedálokat, ami érthető is, hiszen előfordulhat, hogy gyakran kell lelépniük a pedálról és az spd ilyenkor nem a legszerencsésebb megoldás. A flat cipőknél az egyik kulcskérdés mindig az, hogy olyan talpat tervezzenek a cipőnek, amivel könnyen le tudunk lépni a pedálról, viszont a legkeményebb körülmények között se csússzon le a lábunk a pedálról, lényegében ragadjunk rá a pedálra. A Northwave ezt a Michelinnel közösen fejlesztett Gecko+ anyaggal oldotta meg, ami tényleg nagyon durván tapad, még járás közben is érezhető, hogy a cipő talpa ragad a talajra. A pedálon biztosan tart, még az otthoni csúszós parkettán sem sikerült megcsúsztatni bármekkora erővel próbáltam, míg a Tribe kevésbé ragadó talpát pár centit sikerült. A tapadásra pluszban rásegít a speciálisan kialakított mintázat is.
 
 
Clan 80193037-28
Northwave Flat Clan
Terméklap