Új korszak kezdődött a Bahrain-McLaren csapatánál

Rod Ellingworth érkeztével és a McLaren cégcsoport előrelépésével alapjaiban változik meg az eddig Bahrain-Merida néven szereplő WorldTour sor megjelenése.
 
A 2020-as szezonra jelentős változásokon ment át a csapat, hisz Vincenzo Nibali távozott, ellenben a korábban a Sky stábjában sikert-sikerre halmozó Rod Ellingworth vette át a szakmai irányítást, míg az érkezők között megtalálható Pello Bilbao, Mikel Landa, Wout Poels és Mark Cavendish is. A várakozásoknak megfelelően a másodlagos névadószponzor a brit McLaren lett, amely megemelte támogatásának összegét. A változások ellenére a sor továbbra is Merida kerékpárokkal versenyez.
 
191212 mclaren 4
Ivan Garcia Cortina
 
A McLaren cégcsoport Nagy-Britannia egyik meghatározó konszerne, a Formula 1-es csapat működtetése mellett, az autógyártásban, de számos más iparágban is érdekeltek. A csapat tulajdonosa természetesen továbbra is a Bahreini Királyság szuverén alapja.
 
A minap lehullt a lepel az új logóról, most pedig a mez is bemutatásra került. Az eddig megszokott piros-kék-arany színkombinációt egy piros-fekete-narancs egyveleg váltja, amely semmiben sem hasonlít elődjére. A szerelés a brit Le Col munkáját dicséri, ennek megfelelően a hivatalos bemutatóra is Nagy-Britanniában került sor, méghozzá a McLaren főhadiszállásán Wokingban.
 
191212 mclaren 2
 
„Ez egy tökéletes alkalom a Le Col számára, hogy belépjen a sportág legmagasabb osztályába – mondta Yanto Barker a ruházati márka tulajdonosa. – Már az első másodperctől azért dolgozunk, hogy minden egyes kerékpáros egyénileg, a lehető legrászabottabb mezt viselhesse. A McLaren a világ egyik legfejlettebb és leginnovatívabb vállalatcsoportja, így mi is magasra tettük a lécet. A csapat megadta számunkra a lehetőséget, hogy bizonyíthassunk.”
 
191212 mclaren 1
 
Természetesen a kerékpár is ugyanezeket a színeket kapta. A szigetországban máris felütötte a fejét az elképzelés, miszerint a Bahrain-McLaren kész felvenni a harcot a Team Ineos sorával.